Sütés főzés: Kefires fánk lekvárral és habbal töltve

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók 18 darabhoz:

A tésztához:

60 dkg finomliszt,

4 tojássárgája,

1 mokkáskanál só,

0,5 dl olaj,

2,5-3 dl natúr kefir (aludttej is lehet)

A töltelékekhez:
4 tojásfehérje,
5-6 evőkanál kristálycukor,
1 csomag vaníliás cukor,
15-20 dkg sűrű lekvár.
Elkészítés:
A tésztához a lisztet egy tálba szórjuk, majd a tojások sárgájával, az olajjal, a sóval és annyi kefirrel gyúrjuk össze, hogy olyan tészta legyen belőle, amelyik sem a kezünkhöz, sem a tálhoz nem ragad hozzá. Letakarva 15 percig pihentetjük. A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a kétféle cukrot is hozzáadjuk. A lekvárt kicsit kikeverjük.
A tésztát meglisztezett gyúrólapon kb. fél centi vastagra, 42x42 centisre kinyújtjuk. Derelyevágóval vagy késsel 7x7 centis négyzetekre vágjuk. A fele tésztára lekvárt kenünk, amire tojáshabot simítunk, de mindezt úgy, hogy a tésztán körben ujjnyi szegélyt üresen hagyunk, ide ne kerüljön töltelék. Az üres tésztákat kézzel egy nagyon picit meghúzzuk, majd a megkent tésztákra borítjuk, és a tésztaszélek találkozásánál jól összenyomjuk, nehogy a tölteléke később kifolyjon! Egy nagy serpenyőben bő olajat forrósítunk, a fánkokat óvatosan belerakjuk és oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Porcukorral meghintve, melegen, frissen finom igazán.
Ha 20 deka tehéntúrót cukorral és vaníliás cukorral édesre ízesítünk, lekvár helyett ezzel is tölthetjük a fánkokat.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu