Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
7 tojás
1 vaníliarúd
25 dkg porcukor
25 dkg vaj
25 dkg cukor
egy nagy ostyalap (az enyém 37x27 cm-es volt)
kb. 2 dl felmelegített tej
kb. 20 dkg háztartási keksz
Díszítéshez:
csokireszelék vagy kakaópor
Elkészítés:
A 7 tojássárgáját a vanília kikapart belsejét, a szobahőmérsékletű puha vajat és a porcukrot mixerrel kikeverjük. A 7 tojásfehérjét gőz felett habbá verjük, hozzáadjunk a cukrot, és azzal is verjük, míg sima nem lesz.
A tálcára rakott ostyalapot megkenjük a sárga krém felével, rárakunk egy sor tejbe áztatott kekszet, majd jön a krém másik fele (lehet dúsítani kakaóval, likőrrel, rummal). Erre jön a felvert fehérje, és csokireszelékkel, kakaóporral szórjuk le.
Muszáj állnia 1 éjszakát a hűtőben, mert az ostyának több óra kell, mire megpuhul.
Tippek:
- a keksz felváltható babapiskótával is, csak akkor kevesebb legyen a cukor, nehogy túl édes tortát kapjunk
- a tej kiváltható kávéval is, de fontos a hőmérséklete, és hogy ne áztassuk túl sokáig
- ha nem szeretjük a főzött habot, a teteje díszíthető sima tejszínhabbal is (a maradék fehérjékből pedig készülhet habcsók)
- díszítés gyanánt jó a csokiforgács, csokidísz, tortadara
- egyszerű, gyors, gyerekek nagy kedvence
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!