Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kelt rétes
Hozzávalók:
A rétestésztához:
6 púpos merőkanál liszt,
csipetnyi só,
1 evőkanál kristálycukor,
5 dkg élesztő,
kb. négy dl langyos tej,
3 tojás, fél dl étolaj,
a kidolgozáshoz liszt.
Túró töltelékhez:
50 dkg házi túró,
3 tojás, citromhéj,
3 evőkanál kristálycukor,
3 dl tejföl.
Dió töltelékhez:
30 dkg darált dió,
4 evőkanál kristálycukor,
1 vaníliás cukor.
Mák töltelékhez:
30 dkg darált mák,
4 evőkanál porcukor,
1 vaníliás cukor,
reszelt citromhéj .
A tejet langyosra melegítjük, a lisztet
tálba szitáljuk, megsózzuk, és fészket készítünk a közepébe. Ebbe
először cukrot, majd az élesztőt tesszük, és két dl tejet csurgatunk
rá. Amikor megkelt, a többi tejjel, a tojásokkal, és az étolajjal
alaposan kidolgozzuk.
Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és 3 cipót formázunk
belőle. Abrosszal letakarva kelesztjük. Közben elkészítjük a
töltelékeket. A túrós réteshez a túróba belekeverjük a tojások
sárgáját, a citromhéjat, a cukrot.
A diós és a mákos tölteléket is előkészítjük.
A túrós tölteléknél megmaradt tojásfehérjéket habverővel felverjük, és tejföllel összekeverjük.
A megkelt cipókat egyenként, lisztezett abroszon
szétnyújtjuk. Tetejét olvasztott zsírral meglocsoljuk, töltelékkel
megszórjuk. A tetejére tojáshabos tejfölt locsolunk, két oldalról
feltekerjük, és zsírozott tepsibe helyezzük. A rudak között is
megkenjük olvasztott zsírral, és a tepsiben még kelesztjük egy kicsit.
Sütés előtt a tetejét gazdagon átkenjük tejföllel, és előmelegített
sütőben megsütjük. A tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, utána szeleteljük.
Nagyon finom, még drága anyósom recepteje.Minde családi összejövetelen megsütötte.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!