Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kenyérfasírt
Hozzávalók:
15 dkg füstölt szalonna,
1 nagy csokor petrezselyem zöldje,
1 kg száraz kenyérszelet,
4 gerezd fokhagyma,
3 tojás,
1 teáskanálnyi fehérbors,
3-4 evőkanál őrölt fűszerpaprika,
a sütéshez zsír, vagy olaj.
A szalonnát kis kockákra vágjuk, és lepirítjuk. A petrezselymet apróra szeljük, és a szalonna zsírjában megpároljuk.
A száraz kenyérre annyi vizet öntünk, hogy ellepje, és állni hagyjuk, amíg átázik. A fokhagymát megtisztítjuk.
A kenyérből kinyomjuk a vizet, és a párolt petrezselyemmel
összekeverjük. Belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, és hozzáadjuk a
tojásokat. Fehérborssal, és fűszerpaprikával ízesítjük, majd alaposan
összedolgozzuk.
Kis gombócokat alakítunk belőle, és forró olajban, fedő alatt
kisütjük. Idő közben a vakcsirkéket átfordítjuk, hogy mindkét oldaluk
szép piros legyen.
Tartalmasabb levesek, vagy főzelék mellé kiváló kiegészítő, de pogácsa helyett is készíthetjük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!