Sütés főzés: Készítsen lekvárt erdélyi receptek alapján!

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

Érik a bodza, a som, a homoktövis is. Ne hagyjuk elveszni, amit ingyen kínál a természet. Készítsünk ízletes lekvárt a vitamindús bogyókból. S hogy miként? - Szabó Zsuzsa Rugonfalváról kipróbált, erdélyi recepteket ajánl mindegyikhez. Aki pedig jövő hét végén esetleg Székelykeresz-

túr környékén jár, az október 2-3-án

megrendezésre kerülő gyümölcsfesztiválon meg is kóstolhatja az ízes lekvárokat.

 

 

Bodzabog


Csak egészen érett, bordó-feketére színező-

dött bogyókból készülhet, miután a kocsá-

nyokat is eltávolítottuk róla. Egy adag gyümölcsöt egyharmadnyi cukorral (például 3 kg bodza, 1 kg cukor) felfőzünk, közben kifacsart citromlével, a citrom reszelt héjával (1 kilónyi bodzához kb. 1 citrom) ízesítünk. Húsz perc főzés után üvegekbe töltjük, tete-

jére kevés tartósítószert szórunk, lezárjuk, s száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. A lekvár almával, áfonyával, szederrel vegyítve is készíthető.

 

network.hu

 Homoktövis mézben

 

A bogyókat lemossuk, leszárítjuk, kisebb üvegeket körülbelül háromnegyed részig töltünk velük, majd mézzel felöntjük, s lezárjuk. Hetente egyszer-kétszer megfor-

gatjuk, s mielőtt kibontanánk, legalább egy hónapig hagyjuk összeérni. Kitűnő téli vitaminpótló, immunerősítő, a meghűléses betegségek megelőzésére is rendkívül alkal-

mas. A vadon termők védettek, csak a termesztett növények bogyói gyűjthetők!

 

network.hu

 Som


A gyümölcsöt megmossuk, lecsepegtetjük, szitán áttörjük, lemérjük. Amennyi a som, annyi cukorral habosra kikeverjük, végül üvegekbe töltjük, lezárjuk. Akár évekig is eláll. Hazánkban főleg a szatmári, somogyi, zalai, baranyai területeken fordul elő. C-vitamin-tartalma igen jelentős.

 

network.hu

 Szeder

 

A gyümölcsöt mossuk meg, majd csepeg-

tessük le, kissé törjük meg, s tegyük fel egy edénybe főni. Tíz perc után adjunk hozzá cukrot - valamivel többet, mint a bodzához, 3 kiló gyümölcshöz körülbelül 1,5 kilónyit -, s így főzzük még 10-15 percig. Végül ezt is üvegekbe töltjük, kevés tartósítószerrel megszórjuk, lezárjuk és száraz dunsztba tesszük.

network.hu

 

Forrás: Blikk magazin    

                           2009-09-25 03:55:00  

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu