Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A sült rizs, valójában nem egy meghatározott étel. Rengeteg receptje van. Készítésekor öt alapvető dolgot szokás követni - azért, hogy a rizsnek megfelelő aromája legyen, hagymát teszünk hozzá. A megfelelő ízhatás eléréséhez, valamilyen füstölt jellegű étellel dúsítjuk, - bármilyen húsfélével vegyítjük. Különféle, előfőzött zöldséggel dúsítjuk, - ami az egészet egybefogja, majd a legvégén, néhány felvert tojással, leöntjük. Most pedig lássunk egy receptet.
Hozzávalók:
20 dkg főtt rizs,
1 fej vöröshagyma,
10 dkg sonka vagy szalonna,
15 dkg sült csirke vagy disznóhús,
15 dkg vegyes zöldség, pl zöldborsó, sárgarépa, zellergumó, zöldbab, karfiol, kelbimbó.
3 db tojás,
4 ek étolaj,
1 ek szójamártás,
só.
Megjegyzés: - Ha tényleg sietsz, készítsd gyors rizsből, a hús helyett használj csíkokra vágott parizert, vagy karikára vágott virslit, a zöldségnek megteszi egy 1/2 zacskó vegyes zöldség.
Kimaradt a gomba! Jó "zöldségnek", meg húspótlónak is.
Ja és felejtsd el a reszelt sajtot. Nem való rá.
A hagymát olajon megfonnyasztotta, belekeverte a felszeletelt gombát, átpirította. Majd ráöntötte a rizst, azt is pirította kicsit. Majd az egészet felengedte ugyanannyi vízzel, mint ahány csésze a rizs volt, és betolta, a sütőbe. Lefedve 20 percig párolta a sütőben.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!