Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 24-26 centis tortaformához:
tortához:
400 gramm porcukor,
3 kávéskanál szódabikarbóna,
80 gramm holland kakaópor
35 dkg vaj,
4 darab tojás,
4 kávéskanál vaníliakivonat,
3 dl natúr joghurt,
400 gramm liszt
A krémhez:
300 gramm porcukor,
10 dkg vaj,
2 evőkanál méz (golden szirupot helyett)
8 dkg 65-70%-os étcsoki,
1 dl natúr joghurt,
1 kávéskanál vaníliakivonat,
díszítéshez:
csokiforgács vagy reszelék
Elkészítés:
A tortához valókat egy robotgéppel egyszerűen összekeverjük. Fontos, hogy minden szobahőmérsékletű legyen, mert így még finomabb és krémesebb a végeredmény. Ezután kivajazunk egy tortaformát és a tészta felét beleöntjük. Érdemes a két tortalapot kétszerre sütni, mert ha egyszerre sütjük, szinte lehetetlen kettévágni, annyira lágy és krémes a tészta. Így szépek lesznek a lapok, gyorsabban is hűl és szerintem kevesebb vele a meló. Tehát, a tészta felét a tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, félretesszük és jöhet a második lap sütése. Amikor készen van, félretesszük ezt is hűlni. Én az elsőt rögtön egy nagy lapostányérra tettem, amelyen fel is lett végül tálalva.A krémhez a rengeteg porcukrot, az összetördelt csokit és a vajat összeolvasztjuk. Hozzákeverjük a mézet, a joghurtot és a vaníliakivonatot. Amikor szép sima és sűrű, levesszük a tűzről. Kicsit hagyjuk hűlni, de csak annyira, hogy kenhető legyen. Az első tortalapra rákenjük a krém bő harmadát. Erre óvatosan ráhelyezzük a másik lapot, majd a maradék krémmel körbe bekenjük, bevonjuk az egész tortát. Csokireszelékkel díszíthetjük a felületét és az oldalát is.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!