Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Elkészítése:
A krémhez a kókuszreszeléket (1 ekanálnyit előbb leveszünk a díszítéshez) amelyet egész éjszakán át, de legalább 1-2 órát a tejben áztatjuk, hogy megpuhuljon. A vízfürdőhöz vizet forralunk, a lisztet elkeverjük a kakaóporral. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat fémtálba felütjük. Beleszórjuk a cukrot, és a vízfürdőbe állítjuk. Kézi habverővel addig verjük, amíg a tojások langyosak lesznek. Ekkor levesszük, és gépi habverővel kemény habbá verjük. Beleszitáljuk, folytonos keverés mellett, a liszttel elkevert kakaóport. Sütőlemezre öntjük, és 30x10 cm-es lapra elhúzzuk. A sütőben 10-12 percig sütjük. Amikor megsült kivesszük, és a papírral együtt az asztalra csúsztatjuk. 10-15 percig pihentetjük, majd megfordítjuk, és lehúzzuk a papírt. A tésztát három egyenlő csíkra vágjuk. Kókuszkrém: a tejszínt kemény habbá verjük. A beáztatott kókuszreszeléket leszűrjük, összekeverjük a porcukorral, a habbal és a fixszel. Egyenletesen megkenünk vele egy csík piskótát, majd ráteszünk egy másikat, azt is megkenjük, végül betakarjuk a tetejét a harmadik lappal. A tetejét is megkenjük vékonyan, és a maradék krémmel díszítjük. Megszórjuk a kakaóporral és a félretett kókuszreszelékkel. A hűtőben egy órán át pihentetjük, majd felszeleteljük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!