Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A TÉSZTÁHOZ:
5 tojás,
5 evőkanál víz,
10-10 dkg kristálycukor,kókuszreszelék és liszt,
fél citrom reszelt héja.
A KRÉMHEZ:
2 evőkanál ribizliíz vagy tetszés szerinti lekvár,
3 dl tej,
3 dkg liszt,
10 dkg margarin,
8 dkg porcukor,
5 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés:
A tésztához a tojássárgákat a cukor felével kikeverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, közben a vizet is hozzáadagoljuk. A két masszát óvatosan összekeverjük, beleszórjuk a kókuszreszeléket, a lisztet és a citromhéjat. Kisebb méretű, kikent, kilisztezett formába öntjük, és előmelegített sütőben lassan sütjük. A kihűlt tortát 2 lapra vágjuk. A krémhez a tejben elkeverjük a lisztet, és sűrű péppé főzzük. A margarint a porcukorral és a ribizliízzel habosra keverjük, és apránként belekeverjük a már kihűlt pépet. Végül beleszórjuk a kókuszreszeléket, és összekeverjük.
A tortát megtöltjük a krémmel, a tetejét is bevonjuk, és megszórjuk kókuszreszelékkel.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!