Sütés főzés: Konyakos-gyümölcsös karácsonyi torta

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Konyakos-gyümölcsös karácsonyi torta Hozzávalók

225 g liszt
csipetnyi só
1/2 tk. őrölt fahéj
1/2 tk. őrölt szerecsendió
1 ek. kakaópor
225 g vaj
225 g barna cukor
4 tojás
1 narancs finomra reszelt héja
225 g mazsola
225 g szultana mazsola (nagy szemű mazsola)
115 g mag nélküli aszalt szilva apróra vágva
50 g vegyes gyümölcshéj, apróra vágva
50 g őrölt mandula
50 g apróra vágott mandula
3 ek. sherry vagy brandy



  

Elkészítés
 A sütés előtti napon áztassuk a szárított gyümölcsöket az alkoholba, takarjuk le, és hagyjuk ázni egész éjjel.

 Másnap vajazzunk ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral.

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra (gázsütőnél 3-as fokozatra). Szitáljuk össze a lisztet, a sót, a fűszereket és a kakóport. A vajat a cukorral keverjük habosra, és apránként keverjük hozzá a tojásokat is. Végül adjuk hozzá a narancshéjat, az őrölt és az apróra vágott mandulát, az áztatott gyümölcsöket az alkohollal együtt, és a lisztes keveréket.

Kanalazzuk a tortaformába, egyengessük el a tetejét, és óvatosan ütögessük meg a forma oldalát, hogy ne legyenek levegőbuborékok a tésztában.

Süssük addig, míg a közepébe szúrt tűt tisztán húzzuk ki (kb. 2 óra).

Tegyük a tortaformát egy fémrácsra, és egy órán át hagyjuk a tortát hűlni. Ezután borítsuk kia tortát a fémrácsra, de a sütőpapírt hagyjuk rajta, mert így nedves marad a tárolás alatt is. Amikor teljesen kihűlt, csomagoljuk alufóliába, és fogyasztásig hűvös helyen tároljuk.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu