Sütés főzés: Konyhai fortélyok, nemcsak sütés- főzéssel kapcsolatos

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

Házi és konyhai praktikák
Saláta, ha fonnyadt: meleg vízbe tenni, felhasználás előtt hideg vízzel átöblíteni.

Tompa paprika: friss, ropogós marad, ha megmosva befőttes üvegbe zárjuk és hűtőbe tesszük.
Tompa paprika tárolása: egyesével, nedvszívó újságpapírba csomagolva, száraz, hűvös helyen, télen tovább tartható.
Fonnyadt kifli, zsemle: nagyon kis ideig mikróba vagy meleg sütőbe téve, visszanyeri frissességét.
Mazsola: puha és zamatos, ha egy éjszakára nedves ruhába csavarjuk.
Omlós tészta: először az élesztőt elmorzsoljuk a lisztbe, így keverjük össze a zsírral vagy margarinnal. 1 kávéskanál ecet hozzáadásával könnyű lesz és nem repedezik. Kinyújtás előtt 1-2 órán keresztül hideg helyen tartva, nem fog szakadni.
Kelt tészta: Hozzávalók szobahőmérsékletűek legyenek. 1 kávéskanál porcukorral érdemes a tejet elkeverni.
Oxidált eszközök: általában ecetes- sós vízzel tisztíthatók.
Retek: friss marad, ha leveleit víz éri.
Élesztő felhasználása: felhasználása szobahőmérsékleten a leghatásosabb. Sem a túl hideg, sem a túl meleg nem használ.
Ezüst, arany tisztítása: régi fogkefével. Ezüstöt fogkrémmel is tisztíthatunk. Arany tisztítását, jó, meleg szappanos vízzel, amelybe kevés szalmiákszeszt is tettünk.
Lemerült elem: feltöltése, kis időre még meleg sütőbe, fűtési szezonban fűtőtestre. Túl forró ne legyen, csak kézmeleg.
Tojásfőzés után: a megmaradt víz kiválóan alkalmas viráglocsolásra.
Tej: forralásnál nem fut ki, ha az edény szélét bevajazzuk.
Fánk: lisztbe az élesztő mellé 1 kávéskanál sütőpor is kell. Étolaj túl forró ne legyen. Először fedővel takarjuk le, utána a fánk átfordítása után, már nem kell a fedő.
Darált hús: könnyebben bánhatunk vele vizes deszkán, vizes kézzel.
Kiszáradt golyóstoll: hegyét mártsuk ecetbe.


Forrás:  Sz.Icu rovata (szicu.virtus.hu)

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szia Ancika! Egyetértek Judittal,én is köszönöm a sok hasznos tippet!
Üdv: Ili

Válasz

Kiss Judith üzente 14 éve

Drága Ancika !!!! Köszönjük a sok jó tippet.szerinzem ezt minden klub tag nevében elmondhatom.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu