Sütés főzés: Korhely leves

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Korhely leves

7 éve | [Törölt felhasználó] | 7 hozzászólás

Korhely leves

 

Hozzávalók

Az alaphoz:

300 g savanyú káposzta
2 l víz
3 db egész babérlevél
150 g füstölt csülök, vagy oldalas
150 g füstölt kolbász
1 db citrom leve
ízlés szerint só
tejföl

A rántáshoz:
1 gerezd fokhagyma
0.5 közepes fej vöröshagyma
4 evőkanál étolaj
2 púpozott teáskanál búzaliszt (BL55)
4 csipet pirospaprika

A korhelylevest káposztalevesnek is nevezik. Az újévi étlap jellegzetes levese. Igazi magyaros étel, próbálja ki Ön is!

Elkészítési idő
130 perc

Elkészítés:

1. Hideg vízben alaposan átmossuk a káposztát.

2. Feltesszük a tűzhelyre a káposztát, a vízzel felengedve, babérlevéllel, felkockázott füstölt csülökkel, füstölt kolbásszal. Addig főzzük, míg puha nem lesz a káposzta. Ha megpuhult, utánatöltjük az elfőtt vízmennyiséget forró vízzel.

3. Mikor puhára főtt a káposzta, még a tűzön hagyjuk, és vele párhuzamosan gyorsan elkészítjük a rántást. Az olajat egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, megpirítjuk, hozzáadjuk a lisztet. Gyors kavargatással simára keverjük.

4. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, és a pirospaprikát. Ehhez azért vesszük le a tűzről a rántást, hogy a paprika és a fokhagyma ne égjen meg, ha megég, keserű lesz.

5. Kb 0.5 dl hideg vizet adunk hozzá, és simára keverjük.
FONTOS! Csak hideg vizet adjunk a rántáshoz, hogy ne legyen csomós!

6. Hozzákeverjük a rántást a leveshez, jól elkeverjük, majd sózzuk, hozzáadjuk a citromlevet.

7. A kész levest tejföllel tálaljuk.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

RG Gábor üzente 7 éve

én is virslivel tudtam,így sokkal magyarosabb,és "hatékonyabb"??????????????

Válasz

csanyi zsuzsa üzente 7 éve

A töltött káposzta maradékából nagyon jó a leves
Húslevessel fölhígítottam tettem bele kolbászt és egy kis tál kocsonyát
Jól átforraltam és a tányérokba tejfölt tettem
Nagyon finom lett

Válasz

OSVÁTH ILONA üzente 7 éve

Nálunk is a disznóvágások és téli ünnepek kedvenc levese.Csak nem teszünk bele babérlevelet és mindig friss húsra főzzük.

Válasz

Kovács Józsefné üzente 7 éve

Köszönöm a részletes receptet! Ki fogom próbálni, de füstölt hús nélkül.

Válasz

Fritz Ferencné üzente 7 éve

Én még ilyet sose főztem,de ki próbálom

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 7 éve

Nagyon imádom a korhely levest. Én is szoktam készíteni vagy ezt, vagy lencselevest szilveszterkor. Azt hiszem most ez lesz a soron következő. Köszönjük a részletes receptet.

Válasz

Tóth Andrásné üzente 7 éve

Én virslivel szoktam főzni, és szilveszterkor éjfél után tálalom.Így valóban a korhelyek levese.
Boldog új évet minden kedves tagnak!

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu