Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
6 db szikkadt kifli
4 dl tej
250 g kristálycukor
1 db vaníliarúd
5 tojás
1 citrom reszelt héja
2 dl tejföl (20 %-os)
15 dkg darált dió
Elkészítés:
A szikkadt kifliket felkarikázzuk, majd közepesen meleg sütőben pár perc alatt szőkére sütjük. Arra ügyeljünk, hogy ne száradjanak ki a kiflik.
A tejet a vaníliarúd kikapart magjaival és 10 dkg cukorral felforraljuk.
Ezzel a tejjel locsoljuk meg a kiflikarikákat (hasonlóan a mákosguba készítésénél). Óvatosan tegyük ezt, mert az se jó ha eláztatjuk a kiflit és tacsakos lesz, de az sem, ha száraz marad. (Ha túl soknak találjuk a tejet, akkor ne öntsük rá mindet.)
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojások sárgáját 10 dkg cukorral és a reszelt citromhéjjal kifehéredésig habosítjuk. Majd hozzáadjuk a tejfölt, a darált diót és belekeverjük az áztatott kifliket.
A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd a kiflis masszához keverjük óvatos, nagy mozdulatokkal (úgy, hogy ne törjük össze a habot).
Kivajazott jénaiba öntjük és előmelegített sütőben 150 fokon kb. 30 percig sütjük. (A recept szerint gőzteres sütő a legjobb erre, mert akkor biztosan nem szárad ki sütés közben.) Akkor van készen, ha a teteje megpirult és a közepe sem nyers, de vigyázni kell, hogy túl ne süljön, ki ne száradjon. (Ezt villával ellenőrizhetjük, de anélkül tegyük, hogy a sütőt túl gyakran nyitogatnánk.)
Angolkrémmel vagy vaníliasodóval tálaljuk.
Angol krém
Hozzávalók 4 főre
5 dl tej
12 tojássárgája
150 g kristálycukor
1 db vaníliarúd
A tejet felforraljuk, majd hőkiegyenlítés után elkeverjük a tojások sárgájával (azaz a meleg tejet apránként, kis adagokban adjuk a tojássárgákhoz és ha már langyos, vagyis kiegyenlítettük a hőt, akkor öntjük hozzá a többi tejhez).
Hozzákerverjük a cukrot és a vaníliarúd belsejéből a magokat.
Vízgőz felett összemelegítjük. Tilos forralni, mert a tojás nagyon könnyen kicsapódik, megcsomósodik és akkor vége…
Tálalás előtt jól lehűtjük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!