Sütés főzés: Krumplis házi kenyér

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A krumplis házikenyér hozzávalói:

3 kg liszthez kell 5-6 darab meleg krumpli,

egy egész élesztő(5dkg-os),

ezt az élesztőt felfutatjuk sóval,cukorral és langyos vizzel.

Amikor az élesztő kész hozzáadjuk a liszthez a krumplihoz, jól összegyurjuk.

A lényeg az,hogy langyos viz legyen egy kis tálba és annyi langyos vizet öntünk , gyurás közben az adaghoz amennyi csak szükséges.

Én kézzel gyurom és addig amíg nem kezd a kezem között holyagosódni.

Azután letakarom konyhai kendővel és hagyom kelni másfél órát.

Én kelni a kenyérsütő formában hagyom.

Mikor megkellt rakhatom be a sütőbe.

Nekem fáskályhám van és abban sütöm.Így szoktam én készíteni a kenyeret.

A kemencém az még csak terv.

Jó étvágyat hozzá.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

SZUCSI KATALIN üzente 12 éve

Szervusz Kedves Zsu! Nagyon jó a kenyér receptje, én is szoktam sütni 1 kg lisztből, és őrölt köményt is főzök a krumplival, és a krumplit levével együtt használom fel visszahűtve langyosra. Ebben a krumplis lében kelesztem meg az élesztőt cukorral, de só nélkül. A só lefékezi az élesztő kelését, sőt nekem be sem indul.
Köszönjük a jó receptet, várunk több receptet is.
Üdv.: Szücsi

Válasz

Boros Anikó üzente 12 éve

Gázsütőben sütöttem meg és elég jól sikerült ,finom volt elfogyott mind, de kemencében sülve lenne az igazi.

Válasz

halasz laszlo üzente 12 éve

Jó a recept de ha 1kg lisztböl kovászt készitel és vársz 2órát a kovásszal és utána dagasztol rá 2kg lisztel úgy még jobb!

Válasz

Berecz Csilla üzente 12 éve

Gázsütőben is szépen megsül kétfelé véve,nagyon szép és fínom is.

Válasz

Teplánné Éva üzente 12 éve

Kedves Zsuzsanna! Nem sok a 3 kg liszt? Utánna hogy tudod betenni kelni a kenyérsütőben. Lehet, hogy velem van a baj, de egy kicsit összevissza a recept.

Válasz

simon irma üzente 12 éve

Koszonom ,mar erzem is mien jo ilatja van Kellemes hetveget udv Irmuska!

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Ez a kenyér nagyon finom lehet,össze sem hasonlítható amit a villanyos tűzhelyben vagy a fa tüzelésűben sütünk.

Válasz

Bálint Zsolt üzente 12 éve

Kedves Zsuzsánna!Nekem is így kell csinálnom a kenyeret,de a liszt az más mivel én lisztérzékeny vagyok.Igaz én hagyom elhülni a krumplit,és kenyérsütőben sütöm.Vannak emlékeim még abból az időből amikor nagyanyám is így csinálta,és nagyon-nagyon finom volt.Őnekik még volt kemencéjük is,és sokkal másabb ott sütve,mint a mai gáz és villanytűzhelyekben.Szép napot kívánok!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Zsuzsánna köszönjük a receptet, biztosan másképpen sül a te kenyered a fa tüzelésűben mint egy villanytűzhelyben.
nagyon jól hangzik, biztosan nagyon finom.

Válasz

Kedves Zsuzsánna ! Köszönjük a receptet. Melegen kell a krumplit bedagasztani? Eddig úgy tudtam, hogy le kell hüteni. Holnap ki is próbálom ezt a kenyeret. szép napot kívánok!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu