Sütés főzés: Különleges piskótás sütemény

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Különleges piskótás sütemény

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Különleges piskótás sütemény

  

Íme, egy finom piskóta, amely dióval és vanília pudinggal készül, és csoki darával díszítjük.

 

 

A piskótához:
8 db tojás,

12 evőkanál cukor,

8 evőkanál liszt,

8 evőkanál darált dióbél,

1 csomag sütőpor.

 

A pergelt cukorhoz:

 

20 dkg cukor.

 

A krémhez:

 

4 dl tej,

25 dkg Rama margarin,

1 csomag vaníliás pudingpor,

2 db tojás sárga,

20 dkg porcukor,

3 csomag vaníliás cukor, 

a glazúrhoz:

 

2 db tojásfehérje,

10 dkg porcukor,

5 dkg pergelt dióbél, vagy csokoládédara.

 

Elkészítése:
8 tojás fehérjét 12 evőkanál cukorral felverünk kemény habbá, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a 8 evőkanál lisztet, a 8 evőkanál darált dióbelet és a sütőport. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük és megsütjük. Mikor kihűlt kettévágjuk.


A 20 dkg cukrot megpergeljük karamell színűre és még melegen az alsó lapra csurgatjuk. Gyorsan kell dolgozni a pergelt cukorral mivel, a pergelt cukor hamar megkeményedik.
 A 4 dl tejből, a 3 tasak vaníliából, a porcukorból és a tojások sárgájából meg a pudingporból pépet főzünk, mikor kihűlt összevegyítjük a margarinnal. Ezzel a krémmel töltjük meg a piskótát.
A tetejére a 2 tojás fehérjéből a cukorral gőz fölött kemény habot verünk, rákenjük a tésztára és a hab tetejére pergelt dióbelet vagy csoki darát szórunk.
Nagyon fincsi sütemény érdemes kipróbálni.

 

Beküldő: Vass Melinda Katalin

                  a receptbarlang oldalról

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Piroska!

Perger cukor nem lehet mert azt úgy készítjük el.
3 csomag vaníliás cukorról van szó. Előfordúl egy szó lemarad.

Válasz

Huszár Piroska üzente 12 éve

bocsi nem vaníliás porcukorra gondoltam csak simán vaníliásra

Válasz

Huszár Piroska üzente 12 éve

milyen az a 3 csomag vanília konkrétan a vaníliás porcukor? illetve a pergel cukor a karamellizált?

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu