Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Különleges piskótás sütemény
Íme, egy finom piskóta, amely dióval és vanília pudinggal készül, és csoki darával díszítjük.
A piskótához:
8 db tojás,
12 evőkanál cukor,
8 evőkanál liszt,
8 evőkanál darált dióbél,
1 csomag sütőpor.
A pergelt cukorhoz:
20 dkg cukor.
A krémhez:
4 dl tej,
25 dkg Rama margarin,
1 csomag vaníliás pudingpor,
2 db tojás sárga,
20 dkg porcukor,
3 csomag vaníliás cukor,
a glazúrhoz:
2 db tojásfehérje,
10 dkg porcukor,
5 dkg pergelt dióbél, vagy csokoládédara.
Elkészítése:
8 tojás fehérjét 12 evőkanál cukorral felverünk kemény habbá,
hozzáadjuk a tojások sárgáját, a 8 evőkanál lisztet, a 8 evőkanál darált
dióbelet és a sütőport. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük és
megsütjük. Mikor kihűlt kettévágjuk.
A 20 dkg cukrot megpergeljük karamell színűre és még melegen az alsó
lapra csurgatjuk. Gyorsan kell dolgozni a pergelt cukorral mivel, a
pergelt cukor hamar megkeményedik.
A 4 dl tejből, a 3 tasak
vaníliából, a porcukorból és a tojások sárgájából meg a pudingporból
pépet főzünk, mikor kihűlt összevegyítjük a margarinnal. Ezzel a krémmel
töltjük meg a piskótát.
A tetejére a 2 tojás fehérjéből a cukorral
gőz fölött kemény habot verünk, rákenjük a tésztára és a hab tetejére
pergelt dióbelet vagy csoki darát szórunk.
Nagyon fincsi sütemény érdemes kipróbálni.
Beküldő: Vass Melinda Katalin
a receptbarlang oldalról
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!