Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók
4 személyre:
1 kg paradicsom,
1 kg paprika,
1/2 kg vöröshagyma,
30 dkg kolozsvári szalonna,
vagy füstölt csemege szalonna,
de lehet fele-fele is,
1 evőkanál étolaj,
1 teáskanál só,
1 kávéskanál kristály cukor.
A nokedlitésztához:
50 dkg finomliszt,
1 egész tojás,
1 teáskanál só,
1 evőkanál étolaj.
Elkészítés:
A meghámozott paradicsomot felkockázzuk, a paprikát vékony karikákra, a hagymát félbe vágjuk, majd
hosszában vékonyan felszeljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk.
Egy közepes fazékban pici sóval vizet forralunk a nokedli kifőzéséhez. A szalonnát saját zsírjára pirítjuk,
majd hozzáadjuk a vágott hagymát, és üvegesre dinszteljük. A meghámozott és felkockázott paradicsomot
és a karikára vágott paprikát hozzáadjuk a hagymás szalonnához. A só és a cukor hozzáadásával
fűszerezzük. Fedő alatt 25-30 percig főzzük, amíg a paprika kellően puha nem lesz. (A lecsóm titka, hogy
vizet nem teszek hozzá, ettől lesz sűrű a szaftja.) Ezután a nokedlitésztát készítjük el, melyhez a lisztet a
tojással, a sóval és annyi vízzel dolgozzuk össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. A nyers tésztát
nokedliszaggatón keresztül a lobogó, sós vízbe szaggatjuk és amint a megfőtt tészta víz tetejére feljön (1-2
perc), szűrővel kiszedjük, lecsöpögtetjük. Tálaláskor a forró nokedlit összekeverjük a kész lecsóval és
forró rántott karajjal kínáljuk.
Bangó Margit receptje.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Lecsó görögösen
Karfiolleves