Sütés főzés: Lecsós nokedli rántott sertéskarajjal

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók

4 személyre:

1 kg paradicsom,

1 kg paprika,

1/2 kg vöröshagyma,

30 dkg kolozsvári szalonna,

vagy füstölt csemege szalonna,

de lehet fele-fele is,

1 evőkanál étolaj,

1 teáskanál só,

1 kávéskanál kristály cukor.


A nokedlitésztához:

50 dkg finomliszt,

1 egész tojás,

1 teáskanál só,

1 evőkanál étolaj.



Elkészítés:

A meghámozott paradicsomot felkockázzuk, a paprikát vékony karikákra, a hagymát félbe vágjuk, majd

hosszában vékonyan felszeljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk.

Egy közepes fazékban pici sóval vizet forralunk a nokedli kifőzéséhez. A szalonnát saját zsírjára pirítjuk,

majd hozzáadjuk a vágott hagymát, és üvegesre dinszteljük. A meghámozott és felkockázott paradicsomot

és a karikára vágott paprikát hozzáadjuk a hagymás szalonnához. A só és a cukor hozzáadásával

fűszerezzük. Fedő alatt 25-30 percig főzzük, amíg a paprika kellően puha nem lesz. (A lecsóm titka, hogy

vizet nem teszek hozzá, ettől lesz sűrű a szaftja.) Ezután a nokedlitésztát készítjük el, melyhez a lisztet a

tojással, a sóval és annyi vízzel dolgozzuk össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. A nyers tésztát

nokedliszaggatón keresztül a lobogó, sós vízbe szaggatjuk és amint a megfőtt tészta víz tetejére feljön (1-2

perc), szűrővel kiszedjük, lecsöpögtetjük. Tálaláskor a forró nokedlit összekeverjük a kész lecsóval és

forró rántott karajjal kínáljuk.

 

 

 

Bangó Margit receptje.

Címkék: lecsó nokedli sertéskaraj

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu