Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Úgy tartja a népi babona, ha szilveszterkor és újév napján lencsét eszünk, az év során sok pénzünk lesz. Ha nem is hisz benne, azért készítse el ezt a remek ételt, melynek leírtam a receptjét és többféle feltétet is ajánlok hozzá, így minden évben más és más lehet a lencsefőzelék. | |
Hozzávalók: 50 dkg lencse ecet, olaj, bacon, kolbász, virsli, tojás, füstölt lazac tetszés szerint Elkészítés: A lencsét előző nap beáztatom. A vizet leöntöm róla és hideg vízben teszem főni babérlevéllel és citromhéjjal és a füstölt hússal. Amennyiben hús nélkül készítem, félidőben teszek bele füstölt leveskockát. Amikor majdnem megfőtt, elkészítem a hagymás-paprikás rántást: vöröshagymát kockákra vágom, olajon megdínsztelem, teszek hozzá apróra vágott foghagymát, sózom, borsozom, kevés lisztel megszórom, kevergetem, majd megszórom pirospaprikával és hideg vízzel kevergetés mellett felöntöm. Ezt keverem a leveshez és még főzöm 10 percig. Többfélekép tálalhatjuk: ecettel, tejföllel, sült baconnal, sült kolbásszal, főtt tojással, de keverhetünk hozzá füstölt lazac szeleteket is. Jó étvágyat! |
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!