Sütés főzés: LEVELESTÉSZTA FALATKÁK SZILVESZTERRE

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 


Recept Paradicsom - receptek, gasztonómiai cikkek
 
Leveles tésztából rengeteg féle apró bekapni valót készíthetünk, legyen az sós vagy édes, csak fantázia kell hozzá. Mostani cikkemben 4 féle sós falatka elkészítését mutatom be.

Nem szükséges, hogy otthon nekiálljunk leveles tésztát gyúrni, megteszi a mirelit is. Csak ne feledjük el időben felengedni.

 

Sajtos roló

Hozzávalók:

Mirelit leveles tészta
Sajtkrém
Tejföl
Vaj
snidling

Bors
Reszelt sajt
Tej

Elkészítés:

A tésztát kinyújtom, megsózom és egyenlő nagyságú csíkokra vágom. Előveszem az összes fakanalam, beolajozom a nyelüket és a tészta csíkokat feltekerem rájuk, úgy, hogy ne maradjon rés. A tészta végét rányomom, hogy egyben maradjon. Tejjel megkenem és egy tűzálló tál falára fektetem a fakanalat, hogy a tészta nem érjen le. Egy fakanálra 2-3 roló is ráfér. Amikor megsült, leveszem a fakanálról, és hűlni hagyom, addig sütöm tovább a rolókat, míg a tészta el nem fogy.

A sajtkrémet kevés olvasztott vajjal és tejföllel, sóval, borssal és a snidlinggel elkeverem. A kihűlt rolókat ezzel a  krémmel töltöm meg, mindkét végét reszelt sajtba nyomom.

Töltött batyu

Hozzávalók:

Mirelit leveles tészta
Tojássárgája
Olaj

Bors
Citromlé
Mustár
Bazsalikom
fokhagyma
Tej

Elkészítés:

A tésztát kinyújtom. Két eltérő méretű pogácsaszaggatóra lesz szükség. A nagyobbikkal kivágok a tésztából annyi korongot, amennyit tudok. Aztán a korongok felét kiszaggatom a kisebbikkel. A nagy korongokat megkenem tejjel, sózom, majd a kis korongokból maradt karimát ráhelyezem és a karimát is megkenem tejjel. Kisütöm. A kis korongokra reszelt sajtot tehetünk és ezeket is megsüthetjük. Hagyom hűlni.

2 tojássárgájából és 2 dl olajból majonézt készítek: a tojássárgájához először nagyon lassan, vékony sugárban csurgatom az olajat, közben folyamatosan kevergetem. Fél dl olaj utána maradék már gyorsabban is tölthető. Mustárral, sóval, borssal és citromlével ízesítem. Hozzáadom az apróra vágott bazsalikomot és fokhagymát. A kihűlt tészta közepét ezzel töltöm meg.

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon örülök a sikerélménynek, és segíthettem.
Szép napot

Válasz

Sárkány Andrásné Mara üzente 14 éve

Megsütöttem, erre még én is képes voltam Sikerélményem volt. köszönöm az ötletet.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu