Sütés főzés: Levesbetétek

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

DARAGALUSKA:

Elkészítés:

egy egész tojást egy csipet sóval felverünk, és annyi darát öntünk bele, hogy jó sűrű

masszát kapjunk. Legalább egy óráig pihentetjük, majd a levesbe mártott kiskanállal

kis galuskákat szaggatunk belőle a fővő levesbe. 4-5 percig főzzük, míg duplájukra

nem nőttek, és egyet megkóstolunk, hogy átfőtt-e. Ha a kettévágott galuska közepe is

üveges, jó a galuskánk.



SOMOGYI GALUSKA:

Elkészítés:

Úgy készül, akár a daragaluska, de fele darával, fele liszttel állítjuk össze.

 

 

TEPERTŐGOMBÓC:

Hozzávalók:

3 dkg apróra vágott

tepertő

2 tojás

6 dkg morzsa

3 dkg liszt

1 csokor apróra

vágott

petrezselyem

1 mk. majoránna

Elkészítés:

A hozzávalókat összedolgozzuk, a masszából vizes kézzel apró gombócokat formálunk

és a forró levesbe főzzük őket. Zöldséglevesbe kitűnő.



VAJAS GALUSKA:

Hozzávalók:

15 dkg liszt 5 dkg vaj 1 tojás só

Elkészítés:

A vajat a tojással elkeverjük, megsózzuk, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy

galuskatészta keménységű legyen. Kiskanállal galuskákat szaggatunk belőle és a forró

levesben megfőzzük.



RÁNTOTT BORSÓ

Hozzávalók:

1 tojás

1 dl tej

6 dkg liszt

zsír a kisütéshez

Elkészítés:

A tojást a tejjel, liszttel, sóval elkeverve palacsintatésztát készítünk. Nagy lyukú

szűrőbe öntjük és megforrósított zsírba cseppentjük. A zsírban a borsó nagyságú

palacsintatésztát megforgatjuk, és ha pirosra sült, leszűrjük. tálaláskor tesszük a

levesbe.

 


PIRÍTOTT ZSEMLEKOCKA

Elkészítés:

Két zsemlét előbb szeletekre, majd csíkokra, végül kis kockákra vágunk. Egy evőkanál

zsírt megforrósítunk, és a zsemlekockákat beleforgatva, gyakran kevergetve

rózsaszínűre pirítjuk. A zsemlekockát piríthatjuk zsiradék nélkül is - szárazon - a

sütőben gyakori forgatás, keverés közben.

 

 

 

SONKAGOMBÓC:

Hozzávalók:

5 dkg vaj 1 tojás 1 tojássárgája

7 dkg főtt, darált

sonka

1 kanál

zsemlemorzsa

1 kanál főtt

áttört burgonya

törött bors

Elkészítés:

A zsírt jól kikeverjük a tojásssal, beletesszük a darált sonkát, a burgonyát, egy kanál

zsemlemorzsát, sóval, törött borssal ízesítjük, kis gombócokat formálunk belőle és a

forró levesben 10-15 percig főzzük. Sonka helyett bármilyen sülthúsmaradékot

felhasználhatunk.




RIZSGOMBÓC

Hozzávalók:

7 dkg rizs

1 kák. zsír

1 dkg vaj

1 tojás

1 tojássárgája

1 kanál liszt

kevés

zöldpetrezselyem

Elkészítés:

A rizst a zsírban üvegesre forrósítjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel,

megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk (ha van maradék párolt rizsünk, azt is

felhasználhatjuk). Egy tojást meg egy tojássárgáját összekeverjük a vajjal, a kihűlt

rizzsel, ízesítjük vágott zöldpetrezselyemmel, sóval, és a lisztes kézzel formált kis

gombócokat a levesben néhány percig főzzük.




BURGONYÁS GALUSKA

Hozzávalók:

2 szem burgonya

1 tojás

diónyi vaj

liszt

Elkészítés:

A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, melegen áttörjük, elkeverjük a vajjal, egy

csipet sóval és annyi liszttel, hogy keményebb galuskatésztát kapjunk. Kiskanállal

apró galuskákat szaggatunk belőle. Paradicsom-, sóska-, kaporlevesbe való.

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu