Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
DARAGALUSKA:
Elkészítés:
egy egész tojást egy csipet sóval felverünk, és annyi darát öntünk bele, hogy jó sűrű
masszát kapjunk. Legalább egy óráig pihentetjük, majd a levesbe mártott kiskanállal
kis galuskákat szaggatunk belőle a fővő levesbe. 4-5 percig főzzük, míg duplájukra
nem nőttek, és egyet megkóstolunk, hogy átfőtt-e. Ha a kettévágott galuska közepe is
üveges, jó a galuskánk.
SOMOGYI GALUSKA:
Elkészítés:
Úgy készül, akár a daragaluska, de fele darával, fele liszttel állítjuk össze.
TEPERTŐGOMBÓC:
Hozzávalók:
3 dkg apróra vágott
tepertő
2 tojás
6 dkg morzsa
3 dkg liszt
1 csokor apróra
vágott
petrezselyem
1 mk. majoránna
só
Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, a masszából vizes kézzel apró gombócokat formálunk
és a forró levesbe főzzük őket. Zöldséglevesbe kitűnő.
VAJAS GALUSKA:
Hozzávalók:
15 dkg liszt 5 dkg vaj 1 tojás só
Elkészítés:
A vajat a tojással elkeverjük, megsózzuk, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy
galuskatészta keménységű legyen. Kiskanállal galuskákat szaggatunk belőle és a forró
levesben megfőzzük.
RÁNTOTT BORSÓ
Hozzávalók:
1 tojás
1 dl tej
6 dkg liszt
só
zsír a kisütéshez
Elkészítés:
A tojást a tejjel, liszttel, sóval elkeverve palacsintatésztát készítünk. Nagy lyukú
szűrőbe öntjük és megforrósított zsírba cseppentjük. A zsírban a borsó nagyságú
palacsintatésztát megforgatjuk, és ha pirosra sült, leszűrjük. tálaláskor tesszük a
levesbe.
PIRÍTOTT ZSEMLEKOCKA
Elkészítés:
Két zsemlét előbb szeletekre, majd csíkokra, végül kis kockákra vágunk. Egy evőkanál
zsírt megforrósítunk, és a zsemlekockákat beleforgatva, gyakran kevergetve
rózsaszínűre pirítjuk. A zsemlekockát piríthatjuk zsiradék nélkül is - szárazon - a
sütőben gyakori forgatás, keverés közben.
SONKAGOMBÓC:
Hozzávalók:
5 dkg vaj 1 tojás 1 tojássárgája
7 dkg főtt, darált
sonka
1 kanál
zsemlemorzsa
1 kanál főtt
áttört burgonya
törött bors
só
Elkészítés:
A zsírt jól kikeverjük a tojásssal, beletesszük a darált sonkát, a burgonyát, egy kanál
zsemlemorzsát, sóval, törött borssal ízesítjük, kis gombócokat formálunk belőle és a
forró levesben 10-15 percig főzzük. Sonka helyett bármilyen sülthúsmaradékot
felhasználhatunk.
RIZSGOMBÓC
Hozzávalók:
7 dkg rizs
1 kák. zsír
1 dkg vaj
1 tojás
1 tojássárgája
1 kanál liszt
kevés
zöldpetrezselyem
só
Elkészítés:
A rizst a zsírban üvegesre forrósítjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel,
megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk (ha van maradék párolt rizsünk, azt is
felhasználhatjuk). Egy tojást meg egy tojássárgáját összekeverjük a vajjal, a kihűlt
rizzsel, ízesítjük vágott zöldpetrezselyemmel, sóval, és a lisztes kézzel formált kis
gombócokat a levesben néhány percig főzzük.
BURGONYÁS GALUSKA
Hozzávalók:
2 szem burgonya
1 tojás
diónyi vaj
liszt
só
Elkészítés:
A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, melegen áttörjük, elkeverjük a vajjal, egy
csipet sóval és annyi liszttel, hogy keményebb galuskatésztát kapjunk. Kiskanállal
apró galuskákat szaggatunk belőle. Paradicsom-, sóska-, kaporlevesbe való.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!