Sütés főzés: Libasült burgonyás - káposztás rétesben tejföllel megijesztve

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:

5 db nagyobb burgonya,

40 dkg reszelt vagy darabolt édes káposzta,

1 libacomb,

1 cs réteslap,

2 gerezd fokhagyma,

1 fej hagyma,

2 el cukor,

tejföl,

fél szál répa,

2 szál angol zeller,

fél karalábé,

só,bors,őrölt kömény,pirospaprika.


 

Elkészítés:

A megtisztított libacombot elősütjük egy lábasban,majd mellé téve a zöldségeket,kis vízzel megpároljuk fedő alatt.Fűszerezzük sóval,borssal,köménnyel.

Amikor először lesül a leve,akkor 2 ujnnyi vízzel felöntve sütőbe tesszük,1 órán át sütjük.

 

Kevés olajon cukrot karamellizálunk.Feldarabolt vöröshagymát megpároljuk rajta,és a káposztát rátéve fedő alatt megpároljuk.Ellenőrizve le ne égjen.

 

A feldarabolt burgonyát sós vízben megfőzzük.Kevés hagymát megpirítunk,pirospaprikát szórunk rá és két kevergetés után pici vízzel felengedjük és visszapároljuk gyakori kevergetéssel.És a megtört burgonyával összeforgatjuk.

 

Mikor a hús megsült,kivajazunk egy tepsit.

A réteslapokat kihajtogatva megkenjük olvasztott vajjal.

A réteslap csomagot teljesen felhasználjuk és kötésbe rakjuk a tepsibe széthúzva hogy teljesen körbeérjen a tölteléken.

Alsó réteg a burgonya,középre jön a feldarabolt libahús,tetejére pedig a káposzta.

Majd jó szorosan feltekerjük a lapokat és a végeiket behajtva lezárjuk.

Tetejét bekenjük 1 tojássárgájával,megszórjuk egész köménymaggal.

180 fokos sütőben kb 15 perc alatt pirosra sütjük.

Pár perc múlva tálaljuk,tejfölt adunk mellé mártásnak.

 

 

forrás:   http://receptek.tv


Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu