Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5 db nagyobb burgonya,
40 dkg reszelt vagy darabolt édes káposzta,
1 libacomb,
1 cs réteslap,
2 gerezd fokhagyma,
1 fej hagyma,
2 el cukor,
tejföl,
fél szál répa,
2 szál angol zeller,
fél karalábé,
só,bors,őrölt kömény,pirospaprika.
Elkészítés:
A megtisztított libacombot elősütjük egy lábasban,majd mellé téve a zöldségeket,kis vízzel megpároljuk fedő alatt.Fűszerezzük sóval,borssal,köménnyel.
Amikor először lesül a leve,akkor 2 ujnnyi vízzel felöntve sütőbe tesszük,1 órán át sütjük.
Kevés olajon cukrot karamellizálunk.Feldarabolt vöröshagymát megpároljuk rajta,és a káposztát rátéve fedő alatt megpároljuk.Ellenőrizve le ne égjen.
A feldarabolt burgonyát sós vízben megfőzzük.Kevés hagymát megpirítunk,pirospaprikát szórunk rá és két kevergetés után pici vízzel felengedjük és visszapároljuk gyakori kevergetéssel.És a megtört burgonyával összeforgatjuk.
Mikor a hús megsült,kivajazunk egy tepsit.
A réteslapokat kihajtogatva megkenjük olvasztott vajjal.
A réteslap csomagot teljesen felhasználjuk és kötésbe rakjuk a tepsibe széthúzva hogy teljesen körbeérjen a tölteléken.
Alsó réteg a burgonya,középre jön a feldarabolt libahús,tetejére pedig a káposzta.
Majd jó szorosan feltekerjük a lapokat és a végeiket behajtva lezárjuk.
Tetejét bekenjük 1 tojássárgájával,megszórjuk egész köménymaggal.
180 fokos sütőben kb 15 perc alatt pirosra sütjük.
Pár perc múlva tálaljuk,tejfölt adunk mellé mártásnak.
forrás: http://receptek.tv
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!