Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
35 dkg finomliszt,
1 tk. sütőpor,
30 dkg darált dió,
30 dkg langyos vaj,
20 dkg cukor,
1 db tojás+1 db tojássárgája,
1 cs. vaníliás cukor,
csipet só,
örölt fahéj (kb.3 púpozott tk.) és szegfűszeg(kb 2 tk.) ízlés szerint.
Töltelékhez:
60- 80 dkg csipke és kajszi lekvár,(ízlés szerint lehet változtatni),
zsemlemorzsa vagy piskótamorzsa.
Kenéshez:1 db tojás sárgája.
Elkészítés:
A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük,majd a vajjal,tojásokkal összegyúrjuk.1,5 - 2 órára hideg helyre tesszük.
A tésztát megfelezzük,az egyik felét visszatesszük a hűtőbe.
A másik felét tepsiméretűre (35*25) nyújtjuk,hogy a tepsibe téve a tésztának 1,5 cm-es pereme legyen.
Gyorsan dolgozzunk vele mert hamar puhul.
Belenyomkodjuk a tepsibe a tésztát és villával megszúrkáljuk.
A tésztára szórjuk a morzsát,majd ráhalmozzuk a lekvárt.
Soknak tűnhet a lekvár mennyisége de így lesz igazán finom.
A tészta másik felét is kinyújtjuk és befedjük a süti tetejét.
Tojássárgájával megkenjük,villával óvatosan megszúrkáljuk a tetejét.
180 fokos sütőben,felső rácson kb. 50 perc alatt készre sütjük.
Szobahőmérsékletűre hűlve tegyük be a hűtőbe így hamarabb dermed. Szeleteljük és fahéjjas porcukorral megszórjuk.
Forrás: mindmegette
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!