Sütés főzés: Lipcsei aranykrémes

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Lipcsei aranykrémes

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
  • Tészta:
    • 12 dkg zsír vagy sütőmargarin
    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 2 egész tojás
    • 1 evőkanál kakaó
    • 1/2 sütőpor
    • esetleg pici tej
  • Piskóta:
    • 5 tojássárgája
    • 5 evőkanál cukor
    • 4 evőkanál liszt
    • 5 tojásfehérje felvert habja
    • 1 dl rum
  • Krém:
    • 1/2 l tej
    • 2 evőkanál cukor
    • 4 evőkanál liszt
    • 1 cs. vaníliás cukor
    • 20 dkg vaj vagy sütőmargarin
    • 20 dkg porcukor
  • Máz:
    • 20 dkg porcukor
    • 3 dkg kakaó
    • kb. 1/2 dl víz
    • 15-20 dkg vaj vagy sütőmargarin

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két lapot sütünk belőle a tepsi hátulján. A piskótához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet, végül belekeverjük a keményre felvert tojáshabot. Míg a piskóta sül, addig elkészítjük a krémet, melyhez a tejet a 2 kanál cukorral és 4 kanál liszttel felfőzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük a vajjal vagy sütőmargarinnal és a porcukorral. Először az egyik barna tésztára kenjük a krém felét, majd rátesszük a piskótát, - amit a rummal meglocsolunk - és megkenjük a krém másik felével. Erre kerül a másik barna tészta. A tetejére elkészítjük a mázat. A porcukrot, a kakaót és a vizet felforrósítjuk, majd belekeverjük a vajat vagy sütőmargarint és ráöntjük a tészta tetejére. Pár órát, esetleg egy éjszakát állni hagyjuk, után szeleteljük.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu