Sütés főzés: Lisztmentes túrótorta rizzsel és eperrel

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Lisztmentes túrótorta rizzsel és eperrel

 

 

Hozzávalók:

2 dl rizs

2,5 dl 20%-os tejföl

50 dkg túró

3 tojás

8 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag tejszín ízű pudingpor (főzős)

citrom reszelt héja

1/2 citrom leve

25 dkg eper

25 dkg eperlekvár

10 dkg aszalt gyümölcs (mediterrán mix)

1/2 csomag sütőpor.

 

 

 

Elkészítés:

 

Legelőször a rizst főzöm meg. Kimérem a rizst 2 dl-es pohárban. Egy kisebb edényben sós vizet teszek fel forrni, majd amikor felforrt, beleszórom a rizst, néha megkeverem, hogy ne ragadjon le. 6 perc után lekapcsolom a lángot, és hagyom állni egy kicsit, majd leszűröm, vízzel átöblítem. Félreteszem.

Az epret megtisztítom, megmosom, és botmixerrel pépesítem. Összekeverem az eperlekvárral.

Egy jó nagy tálat veszek, ebbe beleöntöm a megfőtt rizst, a tejfölt, a túrót (most nem kell áttörni, mert a rizs is darabos), cukrot, vaníliás cukrot, pudingport, citromhéjat, aszalt gyümölcsöket, citromlevet. Kézzel vagy kanállal jól összekeverem.

A sütőt előmelegítem 180 C fokra.

A 3 tojást szétválasztom. A fehérjéből kemény habot verek géppel, a sárgájákat hozzáadom a túrós rizses masszához.

Végül a tojásfehérje habot is belefordítom a masszába, ezt is kézzel keverem el, akkor gyorsabban megy, és össze sem töröm. A biztonság kedvéért tettem bele fél zacskó sütőport is.

Egy 28 cm-es kerek tortaformát sütőpapírral kibélelek. Egy kicsit magasabb peremet hagyok neki. Beleöntöm a masszát.

Most jön az eperpürével kevert házi eperlekvár. Kanállal kör alakban, úgy, hogy a túrós masszába belenyomok minden alkalommal, hogy az aljáig lecsurogjon, eloszlatom rajta a pürét. Ha nem nyomkodom le, akkor fenn marad a tetején, de én nem ilyet szerettem volna, hanem szebbet. :)

Mostanra már felmelegedett a sütő, így betolom, és 1 óráig nem kell vele foglalkozni, legalább ennyi ideig egy ekkora méretű tortát sütni kell.
Teljes kihűlés után szeletelhető.

Megjegyzés:

Nem kell pontosan így csinálni, de nekem csak ennyi eprem volt itthon, ezt egy ilyen nagy sütihez kevésnek gondoltam, amúgy is összekevertem volna cukorral, így a lekvár jó döntésnek bizonyult. De nyugodtan használjunk más összeállítást, több epret vagy több lekvárt, vagy csak az egyiket.

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Szívesen Judit,szerintem is jó más gyümölccsel.:)

Válasz

König Judit üzente 13 éve

Nagyon tetszik a recept, el fogom készíteni, a kolléganőm is kérte, hogy nyomtassam ki neki. Bár lehet, hogy másféle gyümölccsel készítem el.
Kösz, hogy felraktad ezt a receptet.
Judit

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu