Sütés főzés: Lúdlábtorta

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 

Hozzávalók:


1 kakaóspiskóta torta 1/3része

 

A krémhez:

200 g étcsokoládé
5 dl tejszin
50g cukor
2 tasak vaniliás cukor (20g)

 

a töltelékhez:
1 üveg kimagozott meggybefőtt
1 tasak zselatin
2 ek. rum


Tetejére:

csokimáz

 


Elkészités:
A krémhez a csokoládét felaprózzuk, a tejszint felforrósitjuk a cukorral és a vaniliás cukorral, majd beledobjuk a csokoládét, és mérsékelt tűzön addig forrósitjuk-keverjük, amig a csokoládé teljesen el nem olvad. Kihűtjük, lefedjük, és pár órára hűtőbe tesszük. Közben a meggyet leszűrjük, jól lecsepegtetjük, 20-22 szép szemet félreteszünk a díszítéshez.
Egy 26 cm, illetve a piskótalap méretével azonos átmérőjű kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapirral, majd belefektetjük a pikótalapot, és megkenjük a 2-3 evőkanál meggylében elkevert rummal.
A csokoládés tejszint habüstbe öntjük, és elektromos habverővel, közepes fordulatszámon félkemény habbá verjük. A zselatint az utasitás szerint, a megadott mennyiségű vizzel szelid tűzön épp csak felolvasztjuk, aztán hozzákeverünk 2 kanál habot, és a tűzre visszatéve olvadásig keverjük. Lehúzzuk a tűzről, majd vékony sugárban, erőteljesen keverve a hab egészéhez adjuk, és kemény habbá verjük. 

A hab egynegyedét a tortalapra kenjük, sűrűn megszórjuk a meggyel, majd bevonjuk a maradék habbal, és szép egyenletesen elsimitjuk a tetejét, és pár órára hűtőbe teszzük.
Diszités előtt 30 perccel kivesszük a tortát a hűtőből (ha túlságosan hideg felületre kerül az olvasztott csokoládé, nehéz szépen elkenni).Tortarácsra emeljük, lehúzzuk róla a tortakarikát, és lehántjuk róla a sütőpapirt.
Csokimázt készitünk, s bevonjuk vele az egész tortánkat. A tejszinhabporból+ habfixálóból kemény habot készitünk, majd csillagcsőrös habzsákba szedjük, és a szeletek helyére, valamint a torta közepére rózsákat nyomunk belőle. a félretett meggyszemekkel diszitjük.

 

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Török Tímea üzente 14 éve

Kérünk képet is! :)

Válasz

balogh janosne üzente 14 éve

Nem jó!!

Válasz

Kiss Judith üzente 14 éve

Én őszintén meg mondom, hogy igazából nem tudok olyan érvet mondani, ami bár melyik mellett illetve ellene lenne. szerintem mindenkinek a bevált módszet kell alkalmazni. De talán annyi szól a habpor mellett, hogy olcsóbb mint ha tejszínt veszünk. Bár mindenhez a habpor nem használható. Ennél a tortánál is pl: a krémnél nem lehetne helyettesíteni a tejszínt a habporral.

Válasz

Sárkány Andrásné Mara üzente 14 éve

Köszönöm szépen, megvan a következő tortám receptje. Mivel nem vagyok egy nagyon gyakorlott cukrász, nem tudom miért jobb a tejszínhabpor, mint a tejszín maga. Biztos van valami oka, amit én nem ismerek. (Nekem a "Hulala" a bevált hab alapom) Nagyon megköszönném, ha megírnád a habpor előnyeit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu