Sütés főzés: Lúdlábtorta

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 

Hozzávalók:


1 kakaóspiskóta torta 1/3része

 

A krémhez:

200 g étcsokoládé
5 dl tejszin
50g cukor
2 tasak vaniliás cukor (20g)

 

a töltelékhez:
1 üveg kimagozott meggybefőtt
1 tasak zselatin
2 ek. rum


Tetejére:

csokimáz

 


Elkészités:
A krémhez a csokoládét felaprózzuk, a tejszint felforrósitjuk a cukorral és a vaniliás cukorral, majd beledobjuk a csokoládét, és mérsékelt tűzön addig forrósitjuk-keverjük, amig a csokoládé teljesen el nem olvad. Kihűtjük, lefedjük, és pár órára hűtőbe tesszük. Közben a meggyet leszűrjük, jól lecsepegtetjük, 20-22 szép szemet félreteszünk a díszítéshez.
Egy 26 cm, illetve a piskótalap méretével azonos átmérőjű kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapirral, majd belefektetjük a pikótalapot, és megkenjük a 2-3 evőkanál meggylében elkevert rummal.
A csokoládés tejszint habüstbe öntjük, és elektromos habverővel, közepes fordulatszámon félkemény habbá verjük. A zselatint az utasitás szerint, a megadott mennyiségű vizzel szelid tűzön épp csak felolvasztjuk, aztán hozzákeverünk 2 kanál habot, és a tűzre visszatéve olvadásig keverjük. Lehúzzuk a tűzről, majd vékony sugárban, erőteljesen keverve a hab egészéhez adjuk, és kemény habbá verjük. 

A hab egynegyedét a tortalapra kenjük, sűrűn megszórjuk a meggyel, majd bevonjuk a maradék habbal, és szép egyenletesen elsimitjuk a tetejét, és pár órára hűtőbe teszzük.
Diszités előtt 30 perccel kivesszük a tortát a hűtőből (ha túlságosan hideg felületre kerül az olvasztott csokoládé, nehéz szépen elkenni).Tortarácsra emeljük, lehúzzuk róla a tortakarikát, és lehántjuk róla a sütőpapirt.
Csokimázt készitünk, s bevonjuk vele az egész tortánkat. A tejszinhabporból+ habfixálóból kemény habot készitünk, majd csillagcsőrös habzsákba szedjük, és a szeletek helyére, valamint a torta közepére rózsákat nyomunk belőle. a félretett meggyszemekkel diszitjük.

 

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Török Tímea üzente 9 éve

Kérünk képet is! :)

Válasz

balogh janosne üzente 9 éve

Nem jó!!

Válasz

Kiss Judith üzente 9 éve

Én őszintén meg mondom, hogy igazából nem tudok olyan érvet mondani, ami bár melyik mellett illetve ellene lenne. szerintem mindenkinek a bevált módszet kell alkalmazni. De talán annyi szól a habpor mellett, hogy olcsóbb mint ha tejszínt veszünk. Bár mindenhez a habpor nem használható. Ennél a tortánál is pl: a krémnél nem lehetne helyettesíteni a tejszínt a habporral.

Válasz

Sárkány Andrásné Mara üzente 9 éve

Köszönöm szépen, megvan a következő tortám receptje. Mivel nem vagyok egy nagyon gyakorlott cukrász, nem tudom miért jobb a tejszínhabpor, mint a tejszín maga. Biztos van valami oka, amit én nem ismerek. (Nekem a "Hulala" a bevált hab alapom) Nagyon megköszönném, ha megírnád a habpor előnyeit.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu