Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 kakaóspiskóta torta 1/3része
A krémhez:
200 g étcsokoládé
5 dl tejszin
50g cukor
2 tasak vaniliás cukor (20g)
a töltelékhez:
1 üveg kimagozott meggybefőtt
1 tasak zselatin
2 ek. rum
Tetejére:
csokimáz
Elkészités:
A krémhez a csokoládét felaprózzuk, a tejszint felforrósitjuk a cukorral és a vaniliás cukorral, majd beledobjuk a csokoládét, és mérsékelt tűzön addig forrósitjuk-keverjük, amig a csokoládé teljesen el nem olvad. Kihűtjük, lefedjük, és pár órára hűtőbe tesszük. Közben a meggyet leszűrjük, jól lecsepegtetjük, 20-22 szép szemet félreteszünk a díszítéshez.
Egy 26 cm, illetve a piskótalap méretével azonos átmérőjű kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapirral, majd belefektetjük a pikótalapot, és megkenjük a 2-3 evőkanál meggylében elkevert rummal.
A csokoládés tejszint habüstbe öntjük, és elektromos habverővel, közepes fordulatszámon félkemény habbá verjük. A zselatint az utasitás szerint, a megadott mennyiségű vizzel szelid tűzön épp csak felolvasztjuk, aztán hozzákeverünk 2 kanál habot, és a tűzre visszatéve olvadásig keverjük. Lehúzzuk a tűzről, majd vékony sugárban, erőteljesen keverve a hab egészéhez adjuk, és kemény habbá verjük.
A hab egynegyedét a tortalapra kenjük, sűrűn megszórjuk a meggyel, majd bevonjuk a maradék habbal, és szép egyenletesen elsimitjuk a tetejét, és pár órára hűtőbe teszzük.
Diszités előtt 30 perccel kivesszük a tortát a hűtőből (ha túlságosan hideg felületre kerül az olvasztott csokoládé, nehéz szépen elkenni).Tortarácsra emeljük, lehúzzuk róla a tortakarikát, és lehántjuk róla a sütőpapirt.
Csokimázt készitünk, s bevonjuk vele az egész tortánkat. A tejszinhabporból+ habfixálóból kemény habot készitünk, majd csillagcsőrös habzsákba szedjük, és a szeletek helyére, valamint a torta közepére rózsákat nyomunk belőle. a félretett meggyszemekkel diszitjük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!