Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A madártej eredetileg a francia konyha egyik édességének számított. A múlt század első felében híres chéfjeink a nagy szállodák és híres éttermek étlapján szívesen alkalmazták a francia konyha remekeit. Ekkortól lett hazánkban fellelhető, a családi konyhák választékában is népszerű a madártej.
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db Tojás
- 20 dkg Cukor
- 1.5 l Tej
- 2 db Vaníliarúd
- 5 dkg Liszt
- 1 dkg Vaj
Elkészítés:
A tojásfehérjéket 3 evőkanál cukorral jó kemény habbá verjük. Egy nagy - legalább 3-4 literes - lábasban tejet forralunk. A csendesen gyöngyöző tejbe - vízbe mártott evőkanállal - tojásnyi galuskákat szaggatunk a felvert habból. Egyszerre csak keveset tegyünk az edénybe, hogy a galuskáknak legyen helyük megnőni. Ha felemelkedett a hab, óvatosan megfordítjuk, majd még 1 percig főzzük takaréklángon. Szűrőkanállal egy külön tálra óvatosan félretesszük a kész habgaluskákat.
Elkészítjük a vaníliamártást. A tejhez öntsük vissza a habgaluskákról lecsöpögött tejet is. A tojások sárgáját 2 dl tejjel, a cukorral és a liszttel elkeverjük. A tejet a vaníliarudakkal felforraljuk, és folyamatos kevergetés mellett apránként a tojássárgákhoz öntjük. Az edényt visszatesszük a tűzre, és kislángon, folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Forrnia nem szabad, mert a tojássárgája kicsapódik. Levesszük a tűzről, és egy pici vajdarabot keverünk a forró madártejbe, ettől fényesebb lesz.
A kész madártejet üvegtálba öntjük, ráhelyezzük a habokat, majd a hűtőbe tesszük. Hidegen fogyasztjuk. Tetejét megszórjuk szeletelt mandulával.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!