Sütés főzés: Majonéz ahogy én készítem

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Majonéz ahogy én készítem

13 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Majonéz ahogy én készítem

 

Hozzávalók:

 

5 dl  étolaj,

4 db tojássárgája,

3 ev. kanál mustár,

2 ev.kanál porcukor,

1 nagyobb citrom leve,

őrölt fehér bors,

só,

 

Elkészítés:

 

A tojások sárgáját egy mélyebb tálba tesszük, hozzá adunk egy csipet sót, ev. kanál mustárt, néhány csepp citromlevet, majd állandó keverés mellett először cseppenként, majd amikor állaga krémszerű lesz csorgatva hozzákeverjük az olajat.

Előfordulhat a tojássárgája kicsapódhat akkor az olajat leöntjük róla, hozzáadunk egy tojássárgáját és tovább fojtatjuk.

 

Hozzáadjuk a maradék mustárt borssal sóval ízesítjük.

Tejfölt ha adunk hozzá tartár mártást kapunk.


Megjegyzés: a legnagyobb melegben nem szoktam készíteni, a tojás frissességét pedig lehet ellenőrizni.

Ezt csak azért írtam mert az előző receptnél egy tag a szalmonella miatt nem készít mint írta.

Akkor tojás rántottát se lehetne enni ha állandóan aggódnánk.

Nem beszélve a sokak által imádott Madártejről, amit nyáron szintén nem készít legtöbünk..





Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Marika semmi baj az a lényeg az oldalon reagálsz dolgokra.
Szeretem a békés segítő tanácsot adó írásokat.
Ugyanis azt jelenti az oldalt nézegetik, és ez jó.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Ferenc igen ez egy nagy adag ilyenkor készítem a Francia salátát, és a nagyobbik fiam kedvenc kukorica salátáját, és ha még marad akkor töltött tojást készítek a tetejére öntöm és a sütőben megsütöm.

Válasz

szakolci maria üzente 13 éve

én is igy szoktam amig a család otthon volt,de most már csak akkor ha tobben osszejovunk,de igy sokkal jobb mint az uzleti
/bocsánatot kérek,de az én számítôgépemen nincsenek pontok!

Válasz

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 13 éve

Én is így készítem, csak a mennyiség függvényében változnak mennyiségileg a hozzávalók !!! Akkor csinálok nagyobb mennyiséget, ha husos vagy sajtos hidegtálat készítek, fr. salival.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu