Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Majonéz ahogy én készítem
Hozzávalók:
5 dl étolaj,
4 db tojássárgája,
3 ev. kanál mustár,
2 ev.kanál porcukor,
1 nagyobb citrom leve,
őrölt fehér bors,
só,
Elkészítés:
A tojások sárgáját egy mélyebb tálba tesszük, hozzá adunk egy csipet sót, ev. kanál mustárt, néhány csepp citromlevet, majd állandó keverés mellett először cseppenként, majd amikor állaga krémszerű lesz csorgatva hozzákeverjük az olajat.
Előfordulhat a tojássárgája kicsapódhat akkor az olajat leöntjük róla, hozzáadunk egy tojássárgáját és tovább fojtatjuk.
Hozzáadjuk a maradék mustárt borssal sóval ízesítjük.
Tejfölt ha adunk hozzá tartár mártást kapunk.
Megjegyzés: a legnagyobb melegben nem szoktam készíteni, a tojás frissességét pedig lehet ellenőrizni.
Ezt csak azért írtam mert az előző receptnél egy tag a szalmonella miatt nem készít mint írta.
Akkor tojás rántottát se lehetne enni ha állandóan aggódnánk.
Nem beszélve a sokak által imádott Madártejről, amit nyáron szintén nem készít legtöbünk..
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!