Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 l paradicsompüré 100%-os,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
15 dkg sonka vagy bacon,
10 dkg kemény sajt,
25 dkg makaróni tészta,
2 ek olivaolaj,
fél tk. majoranna,
1 tk, bazsalikom,
1 tk oregáno,
csipet cukor,só,
1 marék zsemlemorzsa.
Elkészítés:
Tegyük fel a tésztavizet főni kevés sóval,olivaolajjal,ha forr fözzük ki a tésztát fogkeményre azaz al dentére.
Olivaolajon pároljuk üvegesre a felkockázott vöröshagymát csipet sóval,majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a felkockázott sonkát.
Öntsük fel a paradicsompürével és fűszerezzük sóval,borssal,majorannával,oregánoval,
bazslikommal,cukorral,és összefőzzük.
A sütőt 180 fokra állítjuk,kivajazunk,majd zsemlemorzsával megszórunk egy 18-22 cm -es átmérőjű hőálló formát.
A kifőtt tésztát leszűrjük,lecsöpögtetjük,majd keverjük hozzá a szósz 3/4 részét és a reszelt sajt 1/2 - ét,alaposan összekeverjük és öntsük az előkészített formába.
Megszórjuk a maradék reszelt sajttal a tetejét.
Süssük 10-15 percig,amíg a sajt ropogós lesz a tetjén.
A formában hűtsük ki.
A maradék szószt pürésítjük és tálaláskor adjuk mellé.
Tippek:
Görög fűszerkeverékkel is nagyon finom a mártás.
Tálaláskor adható még mellé további reszelt sajt,feta,parmezán,akár tejföl is.
Friss paradicsomból is készülhet.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!