Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt,
10 dkg cukor,
15 dkg vaj,
1 zacskó vanilincukor
a töltelékhez:
25 dkg darált mák,
4 dl tej,
1 csom. vaníliaízű pudingpor,
1 tojásfehérje,
3 dkg cukor
a tetejére:
50 dkg tehéntúró,
3 tojás,
1 tojássárgája,
1,5 dl zsíros tejföl,
3 dkg étkezési búzakeményítő,
1 csom. vanilincukor,
reszelt citromhéj
Elkészítés:
A töltelékhez keverd csomómentesre a pudingport és a cukrot egy kevés tejben. A maradék tejet forrald fel, keverd bele a pudingporos folyadékot, és főzd sűrűre. Keverd bele a darált mákot is.
Ha kihűlt, a tojásfehérjét robotgéppel verd kemény habbá, majd forgasd a pudingba. A tészta hozzávalóit robotgéppel dolgozd morzsalékos tésztává. Valamivel többet nyomkodj egy kivajazott, 26 cm-es tortaforma aljába. Előmelegített 180 fokos sütőben süsd 15 percig, hagyd kihűlni.
Közben keverd össze az átpasszírozott tehéntúrót a tejföllel, a tojással, a tojássárgájával, a keményítővel, a vanilincukorral és a reszelt citromhéjjal. A krémet öntsd az elősütött tésztára, oszd el rajta a mákos pudingot, és szórd rá a maradék morzsalékos tésztát. Tedd vissza a sütőbe, és 180 fokon süsd további egy órát.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!