Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
tészta:
4 db tojás,
8 ek víz,
28 dkg cukor,
24 dkg darált mák,
2,5 tk.sütőpor,
25 dkg friss megy,
csipet só.
Töltelék:
6 tojás sárgája,
1 rúd vanília,
5 dl tej,
2 ek liszt,
8 dl tejszín,
6 ek cukor,
1 zacskó zselatin,
csipet só,
1 kis üveg meggyjam vagy 4 dl meggylé zselatinnal sűrítve,
Tetejére reszelt csokoládé.
Elkészítés:
A tojások fehérjét 4 ek vízzel és 12 dkg cukorral kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját 4 ek vízzel és 16 dkg cukorral fehéredésig keverjük.
A fehérjét belekeverjük a sárga krémbe,majd beleforgatjuk a sütőporos darált mákot,és a meggyet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk 180 fokos előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.
A krémhez a tojások sárgáját a tejjel,liszttel,vaníliával simára keverjük,majd pudingot főzünk belőle,levettük a tűzről belekeverjük a cukrot.Kihűtjük.
A tésztát megkenjük meggy jam-mel (vagy pedig a meggylevet besűrítjük fél csomag zselatinnal és azzal kenjük meg).
A kihűlt pudingot összekeverjük a kemény habbá felvert tejszínnel.
1 dl vízzel felfőzzük a zselatint de csak addig míg elkezt gyöngyözni.Ha kicsit kihűlt hozzákeverjük a tejszínes krémhez.
Rákenjük a piskótára,majd megszórjuk csokireszelékkel.Hűtőbe tesszük,dermedés után kb 4 óra múlva szeleteljük.
Recept forrása: http://receptek.tv/?oldal=49&uid=539&n=1
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!