Sütés főzés: Mákos Balaton szelet

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók 21 darabhoz:

250 g vaj,

250 g kristálycukor,

1csomag vaníliás cukor,

5db tojás,

350 g liszt,

1 csomag sütőpor,

250 g cukrozott darált mák,

3 doboz (850 ml) őszibarackbefőtt,

1csomag vaníliás pudingpor,

500 ml tej,

150 g félzsíros tehéntúró,

150 g vaj,

150-150 g tej és ét tortabevonó,

70g kókusz zsír (vagy margarin),

250 ml tejszín.

A tepsi kenéséhez:

margarin.

Elkészítés:
A vajat 200 g cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd rászitáljuk a sütőporral elvegyitett lisztet. A massza egyik felét 38x34 cm-es margarinnal kikent tepsibe simitjuk. A másik felét a mákkal elvegyitjük és a világos tésztára kenjük. A barackokat törlőpapírral leitatjuk és 3 fél kivételével, a vágott felülettel lefelé a tésztára helyezzük. Előmelegitett sütőben 175 °C fokon 35-40 percig sütjük. A pudingport 6 evőkanál tejben feloldjuk. A maradék tejet a maradék cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a feloldott pudingport és felforraljuk. Tálba öntjük, folpakkal letakarva kihütjük, és robotgéppel beledolgozzuk a túrót. A vajat krémesre kikeverjük és evőkanalanként hozzáadjuk a pudingot. A krémet a barackokra simítjuk és kb. 1 órára hütőbe állitjuk. A bevonot kókuszzsírral forró vízfürdőben megolvasztjuk, a mázt a süteményre simítjuk és tortafésüvel hullámos csíkokat rajzolunk bele. A máz megszáradása után a süteményt felszeleteljük. Tejszínhabrózsákkal és vékony cikkere vágott félretett barackkal díszítjük.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Gálosné Varga Veronika üzente 9 éve

Tetszik,ki fogom próbálni ezt a receptet: Gálosné Vera

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu