Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 21 darabhoz:
250 g vaj,
250 g kristálycukor,
1csomag vaníliás cukor,
5db tojás,
350 g liszt,
1 csomag sütőpor,
250 g cukrozott darált mák,
3 doboz (850 ml) őszibarackbefőtt,
1csomag vaníliás pudingpor,
500 ml tej,
150 g félzsíros tehéntúró,
150 g vaj,
150-150 g tej és ét tortabevonó,
70g kókusz zsír (vagy margarin),
250 ml tejszín.
A tepsi kenéséhez:
margarin.
Elkészítés:
A vajat 200 g cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd rászitáljuk a sütőporral elvegyitett lisztet. A massza egyik felét 38x34 cm-es margarinnal kikent tepsibe simitjuk. A másik felét a mákkal elvegyitjük és a világos tésztára kenjük. A barackokat törlőpapírral leitatjuk és 3 fél kivételével, a vágott felülettel lefelé a tésztára helyezzük. Előmelegitett sütőben 175 °C fokon 35-40 percig sütjük. A pudingport 6 evőkanál tejben feloldjuk. A maradék tejet a maradék cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a feloldott pudingport és felforraljuk. Tálba öntjük, folpakkal letakarva kihütjük, és robotgéppel beledolgozzuk a túrót. A vajat krémesre kikeverjük és evőkanalanként hozzáadjuk a pudingot. A krémet a barackokra simítjuk és kb. 1 órára hütőbe állitjuk. A bevonot kókuszzsírral forró vízfürdőben megolvasztjuk, a mázt a süteményre simítjuk és tortafésüvel hullámos csíkokat rajzolunk bele. A máz megszáradása után a süteményt felszeleteljük. Tejszínhabrózsákkal és vékony cikkere vágott félretett barackkal díszítjük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!