Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 4 személyre:
1/2 csomag sütőpor
12 dkg őrölt mandula
7 tojás
3 csomag vaníliás cukor
20 dkg kristálycukor
25 dkg darált mák
25 dkg vaj
Máz:
2 evőkanál cseresznyepálinka
1,5 teáskanál tortazselé
25 dkg ribizlizselé
Elkészítés:
A mákot 2 dl forrásban lévő vízbe öntjük, majd takaréklángon, időnként megkeverve, 5-6 percig hagyjuk dagadni. A vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot habverővel addig verjük, míg a cukor feloldódik. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, az egészet habosra keverjük, azután óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. A sütőport elvegyítjük a mandulával meg a mákkal, majd felváltva kisebb adagokban összedolgozzuk a masszával.
Egy 25 × 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztát, és 170-180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt megsütjük.
Amikor a máz megdermedt, a süteményt rombusz vagy negyzet alakúra szeleteljük.
Máz:
A mázhoz a ribizlizseléből botmixer vagy turmixgép
segítségével finom pépet készítünk, azután alacsony hőmérsékleten lassan felforraljuk. A tortazseléport összekeverjük a pálinkával, és a lekvárhoz adjuk. Még egyszer hagyjuk felforrni, majd még melegen rákenjük a langyosra hűlt süteményre.
Forrás: Vidék Íze
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!