Sütés főzés: Mákos zserbó

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Mákos zserbó

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Mákos zserbó Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt,

20 dkg vaj,

5 dkg porcukor,

2 dkg élesztő,

2 db tojássárgája,

1,5 dl tej,

kicsi só


A töltelékhez:30 dkg darált mák,15 dkg porcukor,1 citrom héja,1 üveg szilvalekvár,víz


A bevonathoz:

4 evőkanál kakaó,

4 evőkanál cukor,

2 evőkanál víz,

5 dkg vaj

 

 

 

Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos cukros tejben.

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd  hozzá adjuk a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját.

A tésztát jól össze dolgozzuk, és három egyenlő részre elosztjuk!

Hűtőszekrényben néhány órán át pihentetjük!

 

A töltelékhez kevés vízben felfőzzük a darált mákot .

Hozzá adjuk a porcukrot és a reszelt citromhéjat!

A három tésztalapot kinyújtjuk nagy tepsi méretűre.

Az egyik lapot vajjal kikent tepsibe terítjük, és  meg kenjük jó vastagon szilvalekvárral!

Beleszórjuk a mákos tölteléket, és rátesszük a második kinyújtott tésztalapot!

Ezt is lekvárral megkenjük.

Rá a harmadik réteget és langyos helyen kelesztjük egy órán át!

Villával szurkáljuk meg a tetejét néhány helyen, és előmelegített sütőben, 30 perc alatt süssük készre!

A tetejét csokimázzal megkenjük.

A forró vízben feloldjuk a kakaót, hozzá adjuk a cukrot és beletesszük a vajat, majd amikor majdnem kihűlt, de még kenhető  a süti tetejére kenjük!

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu