Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Málnás trifle
Hozzávalók:
3 tojássárgája
6 dl tejszín
3 dkg cukor
3 dkg porcukor
1 teáskanál kukoricaliszt
10 dkg babapiskóta
5 dkg mandulaforgács
15 dkg málnalekvár
5 cl sherry
30 dkg friss málna
Elkészítés:
A babapiskótákat a tál aljára fektetem, majd sherryvel meglocsolom. Lekvárt csorgatok rájuk. Amíg ázik a piskóta, addig elkészítem a pudingot, amihez 3 dl tejszínt melegítek. Külön edényben kikeverem a tojássárgáját a cukorral és a kukoricaliszttel. Nem hagyom, hogy felforrjon a tejszín, hanem amikor már forró, félrehúzom a tűzről, és - habverő folyamatos kevergetése mellett - szép egyenletesen hozzáadom a tojássárgáját. Ezután visszateszem a tűzre, és óvatosan, kis-közepes lángon addig kevergetem, amíg be nem sűrűsödik. Ha kész, hűlni hagyom. Végezetül a piskótát megszórom a málna felével, majd rákanalazom a krémet, amire a maradék tejszínből porcukorral kemény habot készítek. A habra ültetem a maradék málnát, s némi pirított mandulaforgáccsal koronázom a művet. 4-5 órára a hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!