Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A kalácshoz 12,5g vajat felolvasztunk egy edényben, és félrehúzzuk. Hozzáadunk 7,5 dkg cukrot, egy csipet sót, 1 db narancs és ½ citrom reszelt héját. Visszarakjuk a lángra, és az egészet sima masszává keverjük. 3 evőkanál narancslét hozzáöntünk. 2 egész tojást 5 dkg cukorral gőz fölött, habüstben krémesre felverünk, majd a gőzről levéve tovább verjük, amíg kihűl a krém. Gyorsabban kihűl, ha a gőzről levéve hideg (jeges) víz felett verjük tovább. Ehhez keverjük hozzá ezután a narancsos vajat. 12,5 dkg lisztet és 7 g sütőport összekeverünk, és ezt is a krémbe keverjük.
Egy kb. 2 l űrtartalmú formát (lehet kerek is) kivajazunk. A szeletelt mandulát a kivajazott formába szórjuk. Ezután beleöntjük a masszát is, elsimítjuk a tetejét, és a már előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
Közben elkészítjük a ragut. A narancsot kifilézzük. 13 dkg cukrot karamellizálunk, 2 db kardamom magot, 5 db szegfűszeget, 3 db csillagánizst, az egyik narancs és egy citrom reszelt héját hozzáadjuk. Az egészet jól összekeverjük. 2,5 dl száraz fehérborral és 1,25 dl narancslével felöntjük, és 15 percig főzzük, majd leszűrjük. 2 evőkanál étkezési keményítőt hideg vízzel elkeverünk, és besűrítjük vele a szószt. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a narancsfilét és kihűtjük. A kész kalácsot kivesszük a sütőből, kicsit pihentetjük, majd kiborítjuk a formából. 1 dl narancslét, 12,5 dkg porcukrot és 2 evőkanál narancslikőrt simára keverjünk, és a forró kalácsra öntjük. Majd ha a kalács már kihűlt, felszeleteljük, és a narancsraguval tálaljuk. 1 ág citromfűvel, porcukorral díszítjük.
Dunszt Zsolt receptje
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!