Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók a tésztához:
35 dkg liszt,
1 csomag szárított élesztő (7 g),
20 dkg porcukor,
1 teáskanál citromaroma (vagy 1 citrom reszelt héja),
1 tasak vaníliás cukor,
1 tojás,
1 dl tejszín,
8 dkg vaj vagy margarin;
a töltelékhez:
80 dkg nektarin vagy őszibarack (konzerv)
3 dl őszibaracklé,
1 citrom leve,
1 csomag vaníliás pudingpor;
10 dkg mandulaforgács vagy szeletelt mandula;
2 evőkanál porcukor,
5 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
Bélelj ki egy 30 x 35-ös tepsit sütőpapírral. A lecsöpögtetett gyümölcsbefőttet vágd apró kockára. Keverd össze a lisztet az élesztővel és szitáld egy keverőedénybe. Add hozzá a többi hozzávalót, majd a robotgép dagasztó spiráljával előbb alacsony, majd magas fokozaton dolgozd sima tisztává és meleg helyen letakarva hagyd megkelni.
Készítsd el a pudingot a tasakon való leírás szerint, de folyadék gyanánt a gyümölcslét és a citrom levét add hozzá. A még meleg pudingba forgasd bele a nektarint és hagyd a masszát kihűlni.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon nyútsd ki és oszd két részre. Egyik felét tedd a tepsibe és simítsd el rajta a tölteléket. A maradék tésztát borítsd a tetejére. A mandulaforgácsot keverd el vajjal és a porcukorral, és oszd el egyenletesen a tészta tetején.
Pihentesd a süteményt fél óráig, majd 190 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeverésnél 170 fok), a sütő középső részébe tolva 35 perc alatt süsd meg. A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyd kihűlni, majd kockára vágva, porcukorral meghintve kínáld.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!