Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Nézzük a technikát lépésről lépésre:
1. Lépés:
Színezzük a masszát a kívánt színre gél állagú színezővel. Miután kézzel átgyúrtuk a marcipánt, egy fogpiszkálóval húzzunk rá csíkokat a színezőből.
2. Lépés:
Ezután gyúrjuk össze míg egységes színt nem kapunk. Ha ragad, szórjunk alá porcukrot.
3. Lépés:
Nyújtsunk ki egy kisebb csíkot körülbelül 2mm vékonyra. Vágjuk le egy éles késsel a széleit úgy hogy egy téglalapot kapjunk. (kb. 3cmx12-14cm)
4. Lépés:
Tekerjük fel lazán a csíkot úgy hogy az egyik szélén ujjunkkal kicsit összenyomjuk, ez lesz a rózsa alja. Ha túl szélesre hagytuk a téglalapot, akkor feltekerés után még lecsíphetünk az aljából egy darabot, így nem lesz aránytalanul magas a rózsa.
5. Lépés:
Fogjuk a rózsát egyik kezünkbe és az ujjunkkal kívülről befelé haladva (csipkedő mozdulatokkal) óvatosan vékonyítsuk el és enyhén hajlítsuk kifelé a rózsaszirmokat. Ha körbeértünk kész a rózsa. Hagyjuk megszáradni.
FONTOS:
a marcipán nehezebben, lassabban szárad mint a fondant.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!