Sütés főzés: Marcipán rózsa egyszerűen

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 Nézzük a technikát lépésről lépésre:

1. Lépés:


Színezzük a masszát a kívánt színre gél állagú színezővel. Miután kézzel átgyúrtuk a marcipánt, egy fogpiszkálóval húzzunk rá csíkokat a színezőből.

 

 

2. Lépés:

Ezután gyúrjuk össze míg egységes színt nem kapunk. Ha ragad, szórjunk alá porcukrot.

 

 


3. Lépés:

Nyújtsunk ki egy kisebb csíkot körülbelül 2mm vékonyra. Vágjuk le egy éles késsel a széleit úgy hogy egy téglalapot kapjunk. (kb. 3cmx12-14cm)

 

 

4. Lépés:

Tekerjük fel lazán a csíkot úgy hogy az egyik szélén ujjunkkal kicsit összenyomjuk, ez lesz a rózsa alja. Ha túl szélesre hagytuk a téglalapot, akkor feltekerés után még lecsíphetünk az aljából egy darabot, így nem lesz aránytalanul magas a rózsa.

 

 

5. Lépés:

Fogjuk a rózsát egyik kezünkbe és az ujjunkkal kívülről befelé haladva (csipkedő mozdulatokkal) óvatosan vékonyítsuk el és enyhén hajlítsuk kifelé a rózsaszirmokat. Ha körbeértünk kész a rózsa. Hagyjuk megszáradni.

FONTOS:

a marcipán nehezebben, lassabban szárad mint a fondant.

network.hu

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Tóthné Németh Ildikó üzente 9 éve

Köszönöm az ötletet.

Válasz

Kiss Judith üzente 9 éve

Még egy kiegészítés:

A marcipánt henger alakúra sodorva, zsírpapírba vagy műanyag zacskóba téve hűvös helyen tároljuk. Így biztosan nem szárad ki. De ha mégis megkeményedne, akkor formázás előtt jól gyúrjuk át.

Válasz

Kiss Judith üzente 9 éve

Szamos (különböző színűek) van Spar, Interspar, Auchan, Tesco, cukrászdák, valamint nagyobb élelmiszer üzletek polcain is megtalálható.


De ha van hozzá kedved és türelmed, készíthetsz is: Sajnos az arányokat nem tudom, mert mindig attól függ, hogy mekkora adagot készítek.


Egyenlő súlyu fehér ( hámozott) mandulát finomra megdarálsz, ugyanannyi cukorral együtt, mint a mandula. Apránként adagolva annyi tojásfehérjét gyúrj hozzá, hogy gyúrható masszát kapj. Ha egy kicsit híg lett, akkor porcukrot tehetsz még hozzá. A kész masszát ételfestékkel összegyúrod, ha színeset akarsz. Két folpack között szépen lehet kinyújtani.
Olcsóbb, mint a készen vett.

Én szeletelt mandulát szoktam megdarálni, mert könnyebb mint az egészet.

Válasz

Palotás Gáborné IIus üzente 9 éve

CSinálj pillecukorból fondandot találsz a keresőbe abból is ugyan olyan jó és szép üdv

Válasz

Balogh Márta üzente 9 éve

Nagyon szepen koszi a leirast, nem is tudom, ha Erdelyben talalhatok marcipant.....jo volna....Remek munka, gratulalalok....

Válasz

Kaposvári Zoltánné üzente 9 éve

Szia.Tényleg hol árulják a masszát?És a szinező-gél állagú- hol kapható.

Válasz

Bihari Katalin üzente 9 éve

Egyszerunek tunnik megcsinalni .De hol lehet megvenni ezt a masszat.?
Ezen a videken en meg nem lattam az uzletekeben.

Válasz

toth erzsebet üzente 9 éve

ez is egy megoldás ,,,,köszi a tippet ,kifogom próbálni

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu