Sütés főzés: Marcipános karácsonyi kalács

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Marcipános karácsonyi kalács

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Marcipános karácsonyi kalács Hozzávalók

500 g liszt
40 g friss élesztő
80 g cukor
1,2 langyos tej
240 g puha vaj
csipetnyi

Töltelékhez:
100 g mazsola
200 g apróra vágott mandula
300 g kandírozott gyümölcshéj
1 tk. fűszerkeverék
1 citrom reszelt héja
200 g marcipánmassza

Kenéshez:
olvasztott vaj, porcukor



  

Elkészítés

  A lisztet egy nagy tálba szitálom, az élesztőt a langyos tejben egy kevéske cukorral felfuttatom, majd a liszt közepébe készített mélyedésbe öntöm. Ezután a többi hozzávalót is a liszthez adagolom. A megtisztított mazsolát, apróra vágott kandírozott gyümölcshéjakat, mandulát, a citrom reszelt héját és a fűszereket szintén a tésztába dolgozom.

  Kézzel addig gyúrom, amíg sima állagú  tésztát nem kapok. Akkor , ha már elválik az edény falától. Letakarva meleg helyen legalább  egy órán át kelesztem. A tésztát lisztezett deszkán kb. 2 cm vastagságú téglalappá nyújtom.

  A marcipánt sodrófával porcukrral meghintett gyúródeszkán a tésztalapnál kicsivel keskenyebb és rövidebb téglalappá nyújtom. A tésztát óvatosan felgöngyölöm úgy, hogy a marcipán belülre kerüljön, és az egészet egy olajozott sütőlapra helyezem. Az illesztés alulra kerüljön.

  A tepsiben további 20 percet pihentetem, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb.40-45 percig sütöm.  A még meleg kalácsot megkenem olvasztott vajjal, és meghintem porcukorral.

Tipp: Sütés közben ha a teteje már túlságosan pirulni kezd, takarjuk le fóliával, hogy nehogy megégjen.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu