Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A lisztet egy nagy tálba szitálom, az élesztőt a langyos tejben egy kevéske cukorral felfuttatom, majd a liszt közepébe készített mélyedésbe öntöm. Ezután a többi hozzávalót is a liszthez adagolom. A megtisztított mazsolát, apróra vágott kandírozott gyümölcshéjakat, mandulát, a citrom reszelt héját és a fűszereket szintén a tésztába dolgozom.
Kézzel addig gyúrom, amíg sima állagú tésztát nem kapok. Akkor jó, ha már elválik az edény falától. Letakarva meleg helyen legalább egy órán át kelesztem. A tésztát lisztezett deszkán kb. 2 cm vastagságú téglalappá nyújtom.
A marcipánt sodrófával porcukrral meghintett gyúródeszkán a tésztalapnál kicsivel keskenyebb és rövidebb téglalappá nyújtom. A tésztát óvatosan felgöngyölöm úgy, hogy a marcipán belülre kerüljön, és az egészet egy olajozott sütőlapra helyezem. Az illesztés alulra kerüljön.
A tepsiben további 20 percet pihentetem, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb.40-45 percig sütöm. A még meleg kalácsot megkenem olvasztott vajjal, és meghintem porcukorral.
Tipp: Sütés közben ha a teteje már túlságosan pirulni kezd, takarjuk le fóliával, hogy nehogy megégjen.
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!