Sütés főzés: Marcipános-lekváros szemek

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Marcipános-lekváros szemek

13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Marcipános-lekváros szemek

Hozzávalók kb. 40 darabhoz:

A tésztához:
15 dkg finomliszt
8 dkg porcukor
5 dkg darált mandula (dióval is helyettesíthető)
3 dkg vaj
1 tojássárgája
2 teáskanál rum
csipetnyi só
A marcipánperemhez:
10 dkg marcipánmassza
1 tojásfehérje
5 dkg porcukor
kb. 2 teáskanálnyi citrom

A töltelékhez:
kb. 5 dkg házi sárgabaracklekvár
kb. 5 dkg házi ribizlilekvár

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsolom, hozzáadom a cukrot, a darált mandulát, a csipetnyi sót, majd a rummal kissé elkevert tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal gombóccá formálom, 1 órára beteszem a hűtőszekrénybe.

Közben a hideg marcipánmasszát almareszelőn lereszelem, hozzáadom a cukrot, a tojásfehérjét és először csak kevés citromlevet. Kézi mixerrel krémmé keverem, ha szükséges, némi citromlevet még adok hozzá. Fontos, hogy kellően szilárd állagú legyen a végeredmény, ami később vékony csillagbetétes habzsákba tölthető. Érdemes a kész marcipánkrémet addig visszatenni a hűtőbe, amíg a tésztából a kis kerek tallérok elkészülnek.


A pihentetett tésztát kb. 3 mm vékonyságúra nyújtom, kis kerek szaggatóval 3 cm átmérőjű körlapokat szúrok ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem a kis lapokat, amiket 180 fokra előmelegített sütőben mintegy 6 percig sütök.


A félig sült korongokkal teli tepsit kiveszem, a közben habzsákba töltött marcipánnal vékonyan keretezem a kis süteményeket. 6 percre visszatolom a sütőbe, majd ennek elteltével kávéskanálnyi sárgabarack- illetve ribizlilekvárt töltök minden apróságra úgy, hogy a marcipánkereten belül maradjon a töltelék. 3 percre még visszatolom a tepsit az időközben 150 fokra mérsékelt hőmérsékletű sütőbe, hogy a lekvárok kicsit száradjanak. A kész süteményeket rácson hagyom kihűlni.

Megjegyzés:

A sütés ugyan némi odafigyelést igényel, de nagyon hamar elkészülnek, és nem csupán csillogóan szépek, de igen finomak is ezek a hűvös helyen akár egy hétig is frissességüket őrző apróságok.

 

Mindmegette

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hegyi Istvánné üzente 13 éve

Nagyon gusztusos, fincsi aprósütemény!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu