Sütés főzés: Mascarponés kókusztorta karamellizált ananásszal és mangóval

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Mascarponés kókusztorta karamellizált ananásszal és mangóval

 

 

Hozzávalók:

A tésztához:

1 tojás

15 dkg 

15 dkg cukor

35-40 dkg finomliszt

citrom reszelt héja

1/2 csomag sütőpor

só.


A karamellizált gyümölcsökhöz:

1 db szép nagy friss ananász

1 db érettebb mangó

2 csomag bourbon vaníliás cukor vagy 1 rúdvanília

8 dkg kristálycukor

 

kókuszkrémhez:

10 dkg kókuszreszelék

2,5 dl kókusztej

2,5 dl tehéntej

3 evőkanál cukor

1 csomag tejszín ízű pudingpor.


A mascarponekrémhez:

25 dkg mascarpone

40 dkg 20 % tejföl

15 dkg porcukor

9 db lapzselatin.


A tejszínhabhoz:

2,5 dl habtejszín

2 evőkanál porcukor

1 csomag habfixáló.


Valamint:

3-4 evőkanál baracklekvár.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

Egy közepes tálban a puha margarint a többi hozzávalóval jól összegyúrom, és fél órára beteszem a hűtőbe. Ez idő alatt a 28 cm-es tortaforma alját kibélelem sütőpapírral, a sütőt bekapcsolom 170 fokra, és elkezdem az ananászt és a mangót karamellizálni.

A gyümölcsöket meghámozom és kisebb kockákra vágom. Az ananász középső fás részét eltávolítom. Egy nagyobb serpenyőben a cukrot karamellizálom, erre szórom a gyümölcsöket és a vaníliás cukrokat. Elég nagy lángon csinálom, a karamell össze is tapadhat, de a gyümölcs levében később felolvad. Akkor van készen, ha a leve teljesen elpárolgott, és csak a csillogó gyümölcskockák maradnak meg. Lehúzom a serpenyőt, és hagyom kihűlni.

A hűtőben pihenő tésztát kiveszem, a tortaforma alját sütőpapírral kibéleltem, erre kerül a tészta, szépen elsimítva, majd betolom a sütőbe, és kb. fél óra alatt megsütöm. Amíg sül a süti, nekikezdek a kókuszkrémnek:

A kókuszreszelékből, tejből, kókusztejből cukorból és tejszín ízű pudingporból pudingot főzök, és hagyom kihűlni. A lapzselatint kevés hideg vízbe beáztatom, ha megdagadt, akkor kiemelem, és kevés meleg vízben hagyom felolvadni, majd egy nagyobb keverőtálba teszem, ahova előtte a mascarponét, a tejfölt és a porcukrot mind beleraktam, és keverőgéppel jól kikeverem, végül hozzáforgatom a kihűlt kókuszos pudingot is.

A habtejszínt a cukorral géppel kemény habbá verem, majd a vége felé hozzászórom a habfixálót is, és ezzel még keverem egy kicsit. Ezt a tejszínhabot adom hozzá az előbbiekben összekevert kókuszos mascarponés krémmel. Hát nem lett kis adag. :) A hűtőbe teszem vissza, felhasználásig.

Ez alatt a fél óra alatt megsült a sütemény alja, úgyhogy kiveszem a sütőből, a karimát leveszem róla, és 3-4 evőkanál baracklekvárral megkenem a tészta tetejét, és hagyom kihűlni.

A torta összeállítása: A kihűlt tésztát - mivel holnap visszük el - én rögtön a tortatartó aljába teszem bele, e köré kerül az állítható krémkarima. Ez jobb, mint a saját karimája, mert szorosabban lehet vele összefogni a krémet, illetve még magasabb is. A kókuszos mascarpone krém felét belekanalazom a formába, elsimítom, majd egy maréknyi karamellizált gyümölcsöt szórok rá. Ezt befedem a krém másik felével, és ezt is szépen elsimítom. A tetejére kerül az összes ananász és mangó, amit szintén elrendezgetek rajta.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu