Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Barna Pap Mónika | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához:
1 tojás
15 dkg
15 dkg cukor
35-40 dkg finomliszt
1 citrom reszelt héja
1/2 csomag sütőpor
só.
A karamellizált gyümölcsökhöz:
1 db szép nagy friss ananász
1 db érettebb mangó
2 csomag bourbon vaníliás cukor vagy 1 rúdvanília
8 dkg kristálycukor
A kókuszkrémhez:
10 dkg kókuszreszelék
2,5 dl kókusztej
2,5 dl tehéntej
3 evőkanál cukor
1 csomag tejszín ízű pudingpor.
A mascarponekrémhez:
25 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
9 db lapzselatin.
A tejszínhabhoz:
2,5 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló.
Valamint:
3-4 evőkanál baracklekvár.
Elkészítés:
Egy közepes tálban a puha margarint a többi hozzávalóval jól összegyúrom, és fél órára beteszem a hűtőbe. Ez idő alatt a 28 cm-es tortaforma alját kibélelem sütőpapírral, a sütőt bekapcsolom 170 fokra, és elkezdem az ananászt és a mangót karamellizálni. A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!
A gyümölcsöket meghámozom és kisebb kockákra vágom. Az ananász középső fás részét eltávolítom. Egy nagyobb serpenyőben a cukrot karamellizálom, erre szórom a gyümölcsöket és a vaníliás cukrokat. Elég nagy lángon csinálom, a karamell össze is tapadhat, de a gyümölcs levében később felolvad. Akkor van készen, ha a leve teljesen elpárolgott, és csak a csillogó gyümölcskockák maradnak meg. Lehúzom a serpenyőt, és hagyom kihűlni.
A hűtőben pihenő tésztát kiveszem, a tortaforma alját sütőpapírral kibéleltem, erre kerül a tészta, szépen elsimítva, majd betolom a sütőbe, és kb. fél óra alatt megsütöm. Amíg sül a süti, nekikezdek a kókuszkrémnek:
A kókuszreszelékből, tejből, kókusztejből cukorból és tejszín ízű pudingporból pudingot főzök, és hagyom kihűlni. A lapzselatint kevés hideg vízbe beáztatom, ha megdagadt, akkor kiemelem, és kevés meleg vízben hagyom felolvadni, majd egy nagyobb keverőtálba teszem, ahova előtte a mascarponét, a tejfölt és a porcukrot mind beleraktam, és keverőgéppel jól kikeverem, végül hozzáforgatom a kihűlt kókuszos pudingot is.
A habtejszínt a cukorral géppel kemény habbá verem, majd a vége felé hozzászórom a habfixálót is, és ezzel még keverem egy kicsit. Ezt a tejszínhabot adom hozzá az előbbiekben összekevert kókuszos mascarponés krémmel. Hát nem lett kis adag. :) A hűtőbe teszem vissza, felhasználásig.
Ez alatt a fél óra alatt megsült a sütemény alja, úgyhogy kiveszem a sütőből, a karimát leveszem róla, és 3-4 evőkanál baracklekvárral megkenem a tészta tetejét, és hagyom kihűlni.
A torta összeállítása: A kihűlt tésztát - mivel holnap visszük el - én rögtön a tortatartó aljába teszem bele, e köré kerül az állítható krémkarima. Ez jobb, mint a saját karimája, mert szorosabban lehet vele összefogni a krémet, illetve még magasabb is. A kókuszos mascarpone krém felét belekanalazom a formába, elsimítom, majd egy maréknyi karamellizált gyümölcsöt szórok rá. Ezt befedem a krém másik felével, és ezt is szépen elsimítom. A tetejére kerül az összes ananász és mangó, amit szintén elrendezgetek rajta.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!