Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók a tésztához:
36 dkg édes keksz
1 tojás
18 dkg teavaj
A krémhez:
50 dkg mascarpone
50 dkg tehéntúró
3 kanál cukor
1 csomag főzős vaniliás pudingpor
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 kanál citrom leve
10 dkg aszalt gyümölcs vagy mazsola
eperöntet
kevés lekvár
Elkészítés:
A kekszet zacskóban húsklopfolóval apróra töröm, összekeverem a szobahőmérsékeltű vajjal, és belenyomkodom az így kapott masszát egy kapcsos tortaformába. (Előtte én alufóliával kibéleltem az egészet, mert sütésnél a zsiradék kicsepeghet alul.) A sütőt bekapcsolom 160 fokra.
A krémhez valókat egy nagy tálban mind összekeverem. Én a túrót nem törtem át, így rusztikusabb, ha áttörjük, selymesebb. A tortaformában lévő masszára 2 kanál lekvárt kenek szét (bármilyen lehet, én barackot használtam), és erre rásimítom az összes krémet. A sütőben 1 óra 20 percig sütöm. Ekkor még folyékony a belseje, de már nem kell tovább sütni. A tortaformában hagyom kihűlni, és csak másnap szabad felvágni. Eperöntettel tálalom.
Megjegyzés:
Ekkora mennyiségben készítve elég drága süti, de akkor is jó, ha a mennyiségeket a krémnél lefelezzük, a tésztánál min. 25 dkg legyen a keksz és 14 dkg a vaj. Ha valaki nem szereti az aszalt gyümölcsöket, ki is maradhat, illetve lehet kevesebb cukorral készíteni.
Ha a krémet elfelezzük és a feléhez egy másik tálban kakaóport vagy meggyszörpöt, esetleg meggyöntetet teszünk, akkor színes csíkok lesznek a tortában, amit úgy érünk el, hogy 1 merőkanállal a közepére teszünk a tésztának a sima krémből, és rá 1 kanállal a színesített krémből, és így halmozzuk egymásra a krémet.
Megjegyzés:
Sokféleképpen elkészíthető, kezdőknek is ajánlom, mivel egyszerű és elronthatatlan.
Mindmegette
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!