Sütés főzés: Mascarponés sajttorta

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Mascarponés sajttorta

14 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Mascarponés sajttorta

Hozzávalók a tésztához:

36 dkg édes keksz
1 tojás
18 dkg teavaj
A krémhez:
50 dkg mascarpone
50 dkg tehéntúró
3 kanál cukor
1 csomag főzős vaniliás pudingpor
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 kanál citrom leve
10 dkg aszalt gyümölcs vagy mazsola
eperöntet
kevés lekvár

Elkészítés:

A kekszet zacskóban húsklopfolóval apróra töröm, összekeverem a szobahőmérsékeltű vajjal, és belenyomkodom az így kapott masszát egy kapcsos tortaformába. (Előtte én alufóliával kibéleltem az egészet, mert sütésnél a zsiradék kicsepeghet alul.) A sütőt bekapcsolom 160 fokra.

A krémhez valókat egy nagy tálban mind összekeverem. Én a túrót nem törtem át, így rusztikusabb, ha áttörjük, selymesebb. A tortaformában lévő masszára 2 kanál lekvárt kenek szét (bármilyen lehet, én barackot használtam), és erre rásimítom az összes krémet. A sütőben 1 óra 20 percig sütöm. Ekkor még folyékony a belseje, de már nem kell tovább sütni. A tortaformában hagyom kihűlni, és csak másnap szabad felvágni. Eperöntettel tálalom.

Megjegyzés:

Ekkora mennyiségben készítve elég drága süti, de akkor is jó, ha a mennyiségeket a krémnél lefelezzük, a tésztánál min. 25 dkg legyen a keksz és 14 dkg a vaj. Ha valaki nem szereti az aszalt gyümölcsöket, ki is maradhat, illetve lehet kevesebb cukorral készíteni.

Ha a krémet elfelezzük és a feléhez egy másik tálban kakaóport vagy meggyszörpöt, esetleg meggyöntetet teszünk, akkor színes csíkok lesznek a tortában, amit úgy érünk el, hogy 1 merőkanállal a közepére teszünk a tésztának a sima krémből, és rá 1 kanállal a színesített krémből, és így halmozzuk egymásra a krémet.

 

 

Megjegyzés:

Sokféleképpen elkészíthető, kezdőknek is ajánlom, mivel egyszerű és elronthatatlan.

 

Mindmegette

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hegyi Istvánné üzente 14 éve

Nagyon szeretem a maskarponés sütiket, ez az aszalt gyümölcsöktől isteni lehet!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu