Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
50 dkg mazsolás kalács,
5 dl tej,
1 tasak tejszínes főzős pudingpor,
1 üveg meggybefőtt,
5 db tojás,
2 zacskó vaníliás cukor vagy fahéj,
2 dkg étkezési keményítő,
2 ek cukor,
csipet só.
Elkészítés:
A tejből 3 dl meglangyosítunk.A szikkadt mazsolás kalácsot kisebb darabokra tépjük,majd a langyos tejjel,vaníliás cukorral,pudingporral,2 tojással alaposan összedolgozzuk,majd 1 órát állni hagyjuk.
Meggybefőttet lecsöpögtetjük,levét felfogjuk.
A keményítőt,cukrot 2 ek befőttlével simára keverjük.
A többi befőttlevet felforraljuk,félrehúzzuk,majd hozzáadjuk a feloldott keményítőt és kevergetve kb 2 percig főzzük.Beleforgatjuk a meggyet,hűlni hagyjuk.
A masszából nedves kézzel 10-12 gombócot formálunk sós vízben vagy tejben kb 15 perc alatt a gombócokat kifőzzük.
A gombócokat a vajjal kikent 2 l-es tűzálló tálba tesszük.Eloszlatjuk rajta a meggylevet.
A megmaradt tojásokat a maradék tejjel elkeverjük,majd ezt is ráöntjük a gombócok tetejére.Előmelegített sütőben 200 fokon kb 25 percig sütjük.Melegen kínáljuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!