Sütés főzés: Medvehagymás minipalacsinták – medvehagymás pestóval

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Csak még egy utolsót…

 

 

Hozzávalók:  

36 db,kb:6 centi átmérőjű minipalacsintához.

 


Palacsintához:

12,5 dkg liszt,

3 dl tej,

2 db tojás,

1 ek olívaolaj,

fél tk. só,

4 nagyobb medvehagymalevél.

 


A medvehagymás pestohoz:  2,5 dl-hez:

6-8 db nagyobb medvehagymalevél,

1 nagy cs. petrezselyemzöld,

20 dkg friss,zsenge spenótlevél,

1 nagy ek. reszelt Grana padano vagy parmezán sajt,

2 ek. darált dió,

2 ek. dióolaj,

kb. 1 tk. só,

fél citrom leve.

 


Elkészítés:

A palacsintához a lisztet tálba szitálom,beleütöm az egésztojásokat,sózom,majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntöm a tejet és csomómentesre keverem.

Fél órát hűtőben pihentetem.

 

 

Közben elkészítjük a pestót:

A spenótleveleket alaposan megmosom,megszárítom,nagyobb darabokra vágom,a medvehagymát és petrezselymet is.Majd a többi hozzávalóval összeturmixolom.

Jól záródó üvegben napokig tárolható hűtőszekrényben,de a tetejére olajat öntve hetekig is.

 

Minipalacsinták sütés előtt

 

 

Minipalacsinták közvetlenül a sütőből!

 

 

A pihentetett palacsintatésztába keverem a felaprított medvehagymaleveleket,olajat.

Tapadásmentes

aprósütemény-sütőforma mélyedéseibe 1-1 ek.-nyi palacsintatésztát merek,és forró sütőben 10-12 perc alatt világosra sütöm.

Sütés közben megemelkedik a tészta de amint kikerül a sütőből vissza is esik,és mélyedés lesz a közepén.

1 tk. pestót halmozok a közepére,melegen tátlalom.

 

 

 

Forrás:mindmegette, 

HABLILIOM   receptje.


Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu