Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
36 db,kb:6 centi átmérőjű minipalacsintához.
Palacsintához:
12,5 dkg liszt,
3 dl tej,
2 db tojás,
1 ek olívaolaj,
fél tk. só,
4 nagyobb medvehagymalevél.
A medvehagymás pestohoz: 2,5 dl-hez:
6-8 db nagyobb medvehagymalevél,
1 nagy cs. petrezselyemzöld,
20 dkg friss,zsenge spenótlevél,
1 nagy ek. reszelt Grana padano vagy parmezán sajt,
2 ek. darált dió,
2 ek. dióolaj,
kb. 1 tk. só,
fél citrom leve.
Elkészítés:
A palacsintához a lisztet tálba szitálom,beleütöm az egésztojásokat,sózom,majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntöm a tejet és csomómentesre keverem.
Fél órát hűtőben pihentetem.
Közben elkészítjük a pestót:
A spenótleveleket alaposan megmosom,megszárítom,nagyobb darabokra vágom,a medvehagymát és petrezselymet is.Majd a többi hozzávalóval összeturmixolom.
Jól záródó üvegben napokig tárolható hűtőszekrényben,de a tetejére olajat öntve hetekig is.
A pihentetett palacsintatésztába keverem a felaprított medvehagymaleveleket,olajat.
Tapadásmentes
aprósütemény-sütőforma mélyedéseibe 1-1 ek.-nyi palacsintatésztát merek,és forró sütőben 10-12 perc alatt világosra sütöm.
Sütés közben megemelkedik a tészta de amint kikerül a sütőből vissza is esik,és mélyedés lesz a közepén.
1 tk. pestót halmozok a közepére,melegen tátlalom.
Forrás:mindmegette,
HABLILIOM receptje.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!