Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
1 tojás
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál hideg zsír
1 csapott kávéskanál só
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál tejföl.
A tészta megkenéséhez:
2 kanál lekvár.
A piskótához:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
6 evőkanál liszt
2 kanál kakaó
1/2 csomag sütőpor.
A töltelékhez:
50 dkg meggy
4 közepes alma
3-4 kanál zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból lágy tésztát gyúrunk. Ha kicsit ragad, picit lisztezzük. Félretesszük pihenni. Friss gyümölcsös süti. Kellemes az íze, és nagyon mutatós.
Közben kimagozzuk a meggyet és felszeleteljük az almát. Nem reszeljük!
Tepsibe rakjuk a tésztát, megkenjük nagyon vékonyan lekvárral. Nekem málnalekvárom volt.
A kimagozott meggyre és a szeletelt almára szórunk először 2 kanál zsemlemorzsát, majd ízlés szerint kristálycukrot, összekeverjük. A tésztára csíkokban felváltva rakjuk a meggyet és az almát. A tetejét is megszórjuk kanálnyi zsemlemorzsával.
Előmelegített sütőbe tesszük, 190 fokon 20-25 percig sütjük.
Közben elkészítjük a piskótát, kettéosztjuk. Egyik felébe 2 kanál kakaót keverünk.
A félig megsült tésztát kivesszük a sütőből, és a meggyes csíkra sárga piskótát rakunk, az almásra kakaósat. Gyorsan visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg szép pirosra sül a piskóta.
A receptet és a fotót Atk5339 küldte. Köszönjük!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!