Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
egy 32 x 35 cm-es tepsihez:
4 tojás
4 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál olaj
2 evőkanál tejföl
3 evőkanál búzadara
1 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
1/2 csomag sütőpor
25 dkg magozott meggy
1 evőkanál tej.
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval és egy kevés cukorral kemény habbá verem, majd ebbe keverem bele rögtön a búzadarát, hogy megszívja magát. A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!
A sárgáját a maradék cukrokkal kifehéredésig, legalább 5 percig keverem géppel. Hozzáadom az olajat, a tejfölt, a citromhéjat, és tovább keverem, majd a lisztet és a sütőport, végül a búzadarás fehérjehabot is beleforgatom.
Zsírpapírral kibélelem a tepsit, ebbe beleöntöm a tészta 2/3 részét. A maradékhoz hozzákeverek 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál tejet. Csőrös habzsákba töltöm ezt a kakaós tésztát, és csíkokkal berácsozom a tepsiben lévő tésztát.
A meggyszemeket eloszlatom a tetején. Előmelegített 180 C fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
Kihűlés után kockára vágom.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!