Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók a tésztához:
1 citrom kifacsart leve és reszelt héja
1 csomag sütőpor
45 dkg finomliszt
3 tojássárgája
15 dkg kristálycukor
25 dkg Rama Sütőmargarin
A töltelékhez:
70 dkg darabos gyümölcsös meggylekvár
A tetejére:
2 dkg Rama Sütőmargarin
15 dkg porcukor
3 tojásfehérje
Elkészítése:
A puha (szobahőmérsékletű) margarint a cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével együtt. Könnyen kezelhető tésztát gyúrunk belőle, aminek jó egynegyedét félretesszük. A többit egyenletesen egy margarinnal kikent tepsibe nyomkodjuk. Jó vastagon megkenjük a meggylekvárral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé a porcukrot is beleszórjuk, majd a lekvárra simítjuk. A félretett tésztából kis darabokat szaggatunk, egyenként vékonyra sodorjuk, és a habot ezzel becsíkozzuk, vagy berácsozzuk.
Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) 22-24 percen át sütjük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!