Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Könnyen elkészíthető!
Elkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 50 perc
Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű sütőformához:
50 g margarin
50 g gyümölcscukor
1 tojás
csipetnyi só
100 g Graham-liszt
fél tk. sütőpor
20 g durvára őrölt lenmag
2-3 ek. ásványvíz
330 g friss meggy (mélyhűtött vagy befőtt is lehet)
10 g mandula
a sütőforma kikenéséhez:
zsiradék
Elkészítés:
A sütőformát zsiradékkal kikenjük. A margarint a gyümölcscukorral habosra keverjük. Sózzuk és hozzáadjuk a tojást. A liszthez adjuk a sütőport, és a masszához keverjük a lenmaggal és mandulával együtt. Még 2-3 evőkanál ásványvizet is keverhetünk hozzá. A sütőt 170°C-ra előmelegítjük. A tésztát a sütőformába öntjük és egyenletesen elsimítjuk. Ezek után a meggyet megmossuk, kimagozzuk majd lecsöpögtetjük. (A mélyhűtött meggyet felolvasztjuk, a befőttet lecsöpögtetjük.) A meggyet a tésztára tesszük. Manduladarabokkal a tetejét megszórjuk. Sütőben kb. 50 percig sütjük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!