Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ánizs (és a csillagánizs)
mártások, sütemények, pudingok, gyümölcslevesek, édes rizsek, keleten: főzelékek.
Babér(más néven: szagos levél)
levesek, mártások, pácok, pástétomok,
savanyú és ecetes ételek, (jól társítható petrezselyemmel és kakukkfűvel, húsoknál curryvel)
Bazsalikom (más néven: királyfű, német bors)
levesek, saláták, pácok, mártások, sültek, vagdaltak,
paradicsomos, tök-, bab-, gomba-, csirke- és halételek (ha nincs, petrezselyemmel helyettesíthetjük)
Boróka
pácok, mártások, főzelékek, sertés- és vadhúsok, libák, kacsák, rostonsültek, vadpástétomok, káposztás ételek.
Borsfű (más néven: csombor,
mártások, saláták, pácok, sült húsok,
bablevesek és -főzelékek, krumplis, gombás és káposztás ételek, főtt és sült halak
(feketebors pótlására is használjuk)
Borsmenta
gyümölcssaláták, húsok töltelékei
Cayenne bors
mártások, sült húsok, rizsek, halételek,
krumplis, sajtos és tojásételek
Chili
pástétomok, tokányok,
tojás-, hús- és halételek
Curry
mártások, húsok, halak,
tojásos, paradicsomos, rizses ételek.
Citromfű
mártások, főzelékek, töltelékek,
gyümölcslevesek, -saláták,
gomba-, szárnyas- és vadételek.
Citromhéj
húsos töltelékek, roston sült húsok és halak,
sütemények
Citromlé
saláták, mártások, öntetek, gyümölcslevesek.
Édeskömény (más néven: bécsi kapor)
saláták, főzelékek, főtt zöldségek, halételek, sós sütemények
Fahéj
sütemények, gyümölcslevesek,
rizs- és tojásételek.
Fokhagyma
levesek, főzelékek, húsok, halak, saláták, mártások, öntetek, pácok.
Gyömbér
mártások, sütemények, vagdaltak
angolos húsok
hús-, bab-, krumpli- és gyümölcslevesek.
Kakukkfű
levesek, saláták, mártások, főzelékek, húsok, halak, sültek, vagdaltak, pizzák, belsőségekből készült ételek
(jól társítható petrezselyemmel és babérral).
Kapor
mártások, saláták, főzelékek, főtt húsok, húsgombócok, tojásételek, túrós ételek.
kapribogyó,
mártások, saláták, körözettek, szendvicsek, vadak, halak
(mártásokban, salátákban gyakran társul szardellával, petrezselyemmel és olajbogyóval).
Koriander
mártások, levesek, saláták, pácok, sültek, szárnyasok, káposztás ételek, töltelékek
(magja cukrozva az ánizst helyettesíti).
Kömény
levesek, saláták, főzelékek, sültek, körözöttek káposztás, burgonyás, sajtos és túrós ételek- sütemények
Kurkuma
mártások,
ételek színezése.
Lestyán
levesek, főzelékek, pártétomok, mártások, saláták, tojásételek.
Majoranna
mártások, hústöltelékek, pástétomok, zöldséglevesek, omlettek, hal- és szárnyassaláták
halak, vadak, csirke- és marhahúsok, májételek,
tök-, bab-, paradicsom-, sajt- és burgonyás ételek.
Mustár
pácok, mártások, körözöttek.
Olajbogyó
mártások, saláták
(gyakran társul szardellával, petrezselyemmel és kaprival).
Pirospaprika
mártások, saláták, húsok, körözöttek,
magyaros fogások.
Petrezselyem
levesek, mártások, főzelékek, saláták, szendvicsek,
sült és párolt húsok, halételek, tojásételek
(jól társítható babérral és kakukkfűvel; szükséghelyzetben bazsalikom pótlására is használjuk).
Rozmaring
mártások, pástétomok, töltelékek,
szárnyasok, halak, vadak, bárány- és malacpecsenyék, zsírosabb sültek,
ecetes halak, gombás ételek,
olaszos és franciás fogások.
Sáfrány
húslevesek, mártások, tészták, sütemények, rizottók.
Snidling (más néven: metélőhagyma,
saláták, mártások, főtt zöldségek, szendvicsek, sültek, grillezett húsok, burgonya-, bab-, borsó- és húslevesek, tojásos, sajtos és túrós ételek,
pizzák, sült krumpli.
Szegfűbors
mártások, főzelékek, pácok, vagdaltak, töltelékek, főtt húsok és halak,
gyümölcsös ételek, édes sütemények.
Szegfűszeg
mártások, sütemények, gyümölcsös ételek,
olasz területen: sült és párolt húsok.
Szerecsendió (más néven: muskátdió) és a szerecsendióvirág
mártások, levesek, főzelékek, töltelékek, vagdaltak, húsgombócok, sajtos ételek, halak, krokettek.
Szurokfű (más néven: oregano, vadmajoránna)
levesek, töltelékek, pástétomok, mártások, saláták
bab-, paradicsom, tök-, burgonya-, hal- és húsételek,
spagettik, pizzák.
Tárkony
levesek, mártások, saláták, raguk, tojásételek, csirketöltelékek,
bárány-, borjú-, szárnyas-, malac-, hal- és vadételek,
Erdélyben: savanyú ételek, zöldbab-, borsó- és krumplifőzelékek.
Tárkonyecet
saláták, mártások.
Torma
mártások,
főtt kolbászok, sonkák és marhahúsok kisérője
(erősen csípős íze száraz melegítéssel enyhíthető).
Turbolya
levesek, tyúk- és báránysültek, főtt halak, salátaöntetek
Vanília
mártások, sütemények, gyümölcsételek
Zeller
mártások, saláták, főzelékek, hús- és halételek,
tojásos és túrós ételek.
Zsálya
pástétomok, főtt tészták, hústöltelékek, salátaöntetek
halételek, szárnyas- és vadhúsok, zsíros húsételek, májas ételek, tojásételek, lágy sajtok.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!