Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Sokunk kertjében megtalálható. Nekem tavaly eluralta a virágos kertem.
Így kórdában van tartva egy nagy cserépben.
Nyáron a limonádéban szétmorzsolva áztattam fogyasztásig, mint a citromfüvet.
Lakásban nem túl meleg helyen télen is van.
Hozzávalók:
2 dl víz,
20 dkg cukor,
fél citrom leve,
nagy csokor friss mentalevél.
Elkészítés:
A menta leveleket megmossuk, lecsepegtetjük, összevágjuk apróra.
A vizet a cukorral felforraljuk. Főzzük még, hogy egy picit sűrűsödjön.
Majd elzárjuk a gázt, belekeverjük a mentaleveleket és hozzáöntjük a citromlevet.
Ezután lefedjük az edényt és hagyjuk kihűlni. Leszűrve használhatjuk is. Nagy adgban szeretnénk eltenni, akkor újból felforraljuk, és forrón töltsük üvegekbe dunsztoljuk hagyjuk lassan kihűlni. Késhegynyi nátrium-benzonátot tegyünk bele ,éppen csak borsnyi legyen .
Sokan szeretik a mentolos csokoládét én magam is, A torta bevonóba is tehetünk, sokan szörpöt is készítenek.
Ügyesebbek bon-bont is készíthatnek belőle.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!