Sütés főzés: Mexikói csirkeszárnyak öt különleges mártogatóval

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:

1 kg csirkeszárny

2 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

1 evőkanál szójaszósz

3 evőkanál chilis ketchup

1 evőkanál étkezési keményítő

1 dl hideg húsleves

fél mokkáskanál kakukkfű

fél mokkáskanál oregánó

fél mokkáskanál bazsalikom

1 evőkanál méz

1 dl étolaj.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A csirkeszárnyakat megmossuk, megtisztítjuk. A fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. 

A hozzávalókat keverőtálban összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, beleforgatjuk a csirkeszárnyakat, és 4-5 órára a hűtőbe tesszük. A pácolás után lecsepegtetjük, és 200 fokos (gázsütő 3. fokozat) sütőben vagy grillrácson ropogósra sütjük. A mártogatókat kis tálkákban a csirkeszárnyak mellé kínáljuk.


MAYA:
Hozzávalók 4 személyre:
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 evőkanál mustár
2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
5 dkg pörkölt mogyoró
A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A mogyorót éles késsel összevagdaljuk vagy kézimixerrel felaprítjuk, esetleg konyharuhába csavarva húsklopfolóval összetörjük. A hozzávalókat összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, és a húshoz kínáljuk.


CANCUN:
Hozzávalók 4 személyre:
5 evőkanál majonéz
3 evőkanál fehérbor
1 evőkanál méz
fél citrom leve
3 evőkanál tejföl
fél mokkáskanál fehér törött bors
A hozzávalókat kikeverjük, és kis tálkában a húshoz kínáljuk. 


TABASCO:
2 evőkanál chilis ketchup (vagy 1 teáskanál reszelt torma és 1 evőkanál Globus mustár)
fél dl olívaolaj
1 evőkanál Tabasco mártás
1 evőkanál zsálya
1 evőkanál rozmaring
fél mokkáskanál őrölt babérlevél
A hozzávalókat kis tálkában összekeverjük, és a hús mellé adjuk.


ACAPULCO:
1 csokor metélőhagyma
1 gerezd fokhagyma
5 evőkanál majonéz
fél mokkáskanál őrölt szerecsendió
3 evőkanál fehérbor
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál tejföl
A metélőhagymát leöblítjük, összevágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, és áttörjük. A hozzávalókat összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, és máris tálaljuk. 


PLAYA DEL:
5 dkg póréhagyma
1 csomag petrezselyem 
5 evőkanál majonéz
10 dkg rokfort sajt
2 evőkanál tejföl
fél dl Tokaji aszú vagy édes fehérbor
A pórét megmossuk, összevagdaljuk. A petrezselymet leöblítjük, és felaprítjuk. A sajtot lereszeljük. Összekeverjük a hozzávalókat, sóval, borssal ízesítjük, és kínáljuk.

 

 

 

Forrás:mindmegette

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu