Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Egy tepsire való héjába főtt krumpli
Csípős lángolt kolbász
Sonka,vagy bacon(vagy mind2)
Konzerv kukorica
Tejföl
Tejszín
Víz
Sajt
Fokhagyma,vagy fokhagymakrém
Só
Hagyma
Bors
Krumpli fűszerkeverék
Kakukkfű,vagy oregánó
Elkészítés:
A krumplit felkarikázzuk, a tepsit vajjal, vagy olajjal kikenjük és vékony hagymakarikákat teszünk a tepsibe, erre jön a karikára vágott krumpli, amire a krumplifűszersó, majd fokhagyma (ki lehet hagyni) erre jönnek a kolbászkarikák, a sonka, és a bacon. Ezt rétegezve is lehet, vagy Jénai tálban is. Amikor kész a rétegezés, egy kis tejszínt öntünk rá, amit sóval borssal, vízzel elkevertünk, aminek nem muszáj ellepnie, csak azért kell, hogy az alja ne száradjon ki. A tetejére tejfül jön, amire rászórjuk a kukoricát, amire sajtot reszelünk, és kevés kakukkfűvel, vagy oregánóval megszórjuk. A neve azért lett Mexikói, mert nem jutott jobb eszembe. :-)
Addig kell sütni,amig a teteje szép barna nem lesz.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
A tökéletes tepsis krumpli
Sonkás krumplileves